Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo baalt van zichzelf: "Ik was niet perfect vandaag"

Daniel Ricciardo vangt zijn thuisrace vanaf een twaalfde positie aan. De Renault-coureur had zich meer van zijn kwalificatie voorgesteld, maar steekt de hand ook in eigen boezem.

Voor Renault moet het een teleurstelling zijn dat beide coureurs niet door wisten te dringen tot de top 10 in Melbourne. De Franse renstal reisde met hoge verwachtingen af naar Australië, maar moest genoegen nemen met de elfde en twaalfde posities. Daniel Ricciardo is na afloop kritisch over zijn eigen optreden. "Ik ben niet blij omdat we het potentieel hadden om door te dringen tot Q3, we waren snel genoeg."

"Ik ben dan ook teleurgesteld in mezelf, want die ene tiende die nodig was die kan altijd nog vanuit jou als coureur komen", blikt hij terug bij Ziggo Sport. "In de eerste sector verloor ik wat tijd. De outlap was rommelig en ik had te weinig vertrouwen bij het ingaan van de eerste bocht. Daar ben ik teleurgesteld over want ik wil iedere keer perfect zijn en dat was ik nu niet." De Australiër wil morgen tijdens de race voor eigen publiek schitteren en belooft foutloos te zijn. "Ik ben er 99,99% zeker van dat ik dat morgen wel ben. Een sterke race kan de dingen morgen omdraaien."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'