Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo bedankt Mercedes voor 'langzame' auto

Daniel Ricciardo is blij verrast dat de vorm van Mercedes tegenvalt dit seizoen. De teamgenoot van Max Verstappen won in China zijn eerste race van het seizoen. Bij Mercedes staat de teller nog altijd op nul.

In een interview met Red Bull laat Ricciardo weten verrast en blij te zijn dat Mercedes niet langer domineert. "Wie had dat verwacht? Ga terug naar de kwalificatie voor de GP van Australië, waarin Lewis Hamilton liefst zeven tienden sneller was dan de rest van het veld! Als je toen had gezegd: 'Jij wint een race voordat Lewis er een wint', dan had ik dat nooit geloofd. Het is cool! Dus, bedankt Mercedes dat jullie dit jaar langzamer zijn! Ik kan dat erg waarderen." Heeft de zege in China veel veranderd voor Ricciardo? Is zijn gevoel nu beter en/of anders geworden? "In Australië was dat al erg goed. We misten het podium op een haar na, maar we wisten dat we snel genoeg waren. We hadden een goede vibe toen we daar vertrokken. In Bahrein konden we het niet laten zien door de problemen, maar we waren ook daar erg snel." "Dat het er dan in China uitkomt was erg bemoedigend. Ik heb een uitstekend gevoel. We moeten nog een kleine stap maken om ieder weekend mee te kunnen strijden, maar iedereen binnen het team beschikt over de juiste spirit. Dat is de motivatie die we nodig hebben."

Dit weekend staat de Grand Prix van Azerbeidzjan in Baku op de kalender. Een race waarin Ricciardo erg mooie herinneringen bewaart. "Het was een leuk weekend! Baku is een vreemd circuit en erg leuk. Tijdens de kwalificatie crashte ik vorig jaar en was ik zwaar teleurgesteld. Ik pushte te hard en betaalde daar de prijs voor." " Ik was nog vol vertrouwen voor de race, maar ik had dit einde nooit verwacht. Het was zo leuk! Het was super Baku en ik kan niet wachten om er terug te keren. Dit jaar wordt het waarschijnlijk koeler, maar hopelijk niet te koel. Mogelijk dat we met het zonnetje erbij weer een prachtig jaar krijgen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"