Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Ben niet voor Verstappen gevlucht bij Red Bull"

Het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing had niets te maken met Max Verstappen. Dat verklaart de Australiër tegenover EFTM.

Veel mensen zijn van mening dat Daniel Ricciardo's vertrek bij Red Bull ingegeven werd door het feit dan Max Verstappen hem klop gaf in 2018. Zelf houdt hij daar een andere mening op na. Teambaas Christian Horner liet recent optekenen dat hij gelooft dat het vertrek van zijn voormalig coureur wel degelijk te maken had met de sterke prestaties van Verstappen. "Ik wil benadrukken dat Horner volgens mij niet de enige is met die gedachte. Ik merk dat mensen dat graag denken en zeggen, iedereen heeft een mening natuurlijk. Maar, ik kan je verzekeren dat dit niet waar is. Ik geniet juist van een gevecht en mijn keuze ging meer om mezelf dan om Max."

Ricciardo reed sinds 2014 voor Red Bull en maakte de overstap van Toro Rosso juist op het moment dat de Oostenrijkse renstal onverslaanbaar was. Vier wereldtitels op rij veroverde Sebastian Vettel in de periode 2010-2013, maar door de introductie van de hybride V6-motoren wist Red Bull nooit meer mee te dingen naar de hoofdprijzen. "Het risico bestond dat ik bij Red Bull gefrustreerd zou raken. Ik wil zeker geen ongelukkig of zuur mensen worden", verklaart Ricciardo. "Het is niet vanwege Max dat ik vertrek, hoewel ik snap dat sommige mensen dat denken. "Red Bull won vier titels op rij en precies daarna kwam ik bij het team. Ik dacht dat ik met hen samen een titel kon winnen, maar dat is niet gebeurd. We kwamen ook niet in de buurt daarvan. Daar ben ik niet gefrustreerd over, maar het is wel hoe het is gegaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"