Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo biedt Verstappen excuses aan na kwalificatie op Imola

Daniel Ricciardo reed kortstondig flink in de weg van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Australiër kon er niks aan doen, maar toch bood hij na afloop van de kwalificatie zijn excuses aan de Red Bull-coureur.

Tijdens de derde en laatste kwalificatiesessie kwamen Max Verstappen en Daniel Ricciardo bijna met elkaar in botsing. De voormalig teamgenoot van de Nederlander werd door een van zijn monteurs de pitbox uitgestuurd recht in het pad van Verstappen, die in de ankers moest en de Renault-bolide maar net ontweek. "Deze monteur van Renault is niet te geloven", zo riep Verstappen meteen via de boordradio. Ook Max wist dus dat Ricciardo er niets aan kon doen, maar toch ontving hij na afloop van de kwalificatie excuses van de Renault-coureur, zo vertelt de Australiër direct na afloop van de kwalificatie aan Sky Sports. "Ik heb zojuist mijn excuses aangeboden aan Max, ook al was het niet mijn fout. Ik bood mijn excuses aan namens het team, namens mijn monteur", lacht Ricciardo, die zichzelf tijdens de kwalificatie verzekerde van de vijfde startplek. Hij spreekt zelfs van een van zijn beste kwalificatieronden van het seizoen. "In Q3 is de auto bijna altijd goed en vandaag denk ik dat ik mijn beste ronde van het jaar heb gereden bij Renault. Ik ben er dan ook blij mee, want dit circuit is echt geweldig. Ik geniet er echt van om hier te rijden en het is al even geleden dat ik nog zo genoot van een ronde", aldus de voormalig Red Bull-coureur.

1322538632192937985

Max zit bijna achterop bij Ricciardo 😓 Dat ging maar weer net goed 😅 #ZiggoSportF1 #F1 #EmiliaRomagnaGP 🇮🇹 pic.twitter.com/82U0DiVz61 — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) October 31, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"