Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Coureurs worden niet betrokken bij motoren-discussie'

Volgens Daniel Ricciardo worden de Red Bull-coueurs niet betrokken bij de discussie over welke motor volgend jaar achterin de Red Bull RB15 ligt.

Eerder vandaag maakte Red Bull-adviseur Helmut Marko duidelijk dat het team best een risico wil nemen met de motorkeuze voor volgend jaar . De Oostenrijker hint daarmee op een overstap naar Honda-krachtbronnen. Red Bull-coureur Daniel Ricciardo ziet het allemaal van een afstandje toe. Volgens de Australiër worden de coureurs niet betrokken bij de besluitvorming over de motor voor 2019.

"Ik ben me ervan bewust dat er volgend jaar mogelijk wat verandert binnen Red Bull, maar wij worden daar als coureurs niet bij betrokken. Bovendien heb ik er in feite ook niks mee te maken, omdat ik nog geen contract heb voor 2019." Ricciardo ziet echter wel dat de Honda-motoren beter en beter worden en daardoor een steeds aantrekkelijkere optie worden voor Red Bull. "Wat Honda nu met Toro Rosso laat zien, is echt heel gaaf. Vorig jaar met McLaren lukte het niet, maar nu met Toro Rosso wel. Dat maakt Honda natuurlijk steeds interessanter voor Red Bull."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"