Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'De halo verandert het racen in de Formule 1 niet'

De grootste verandering in het nieuwe Formule 1 seizoen is de introductie van de halo. Sommigen, waaronder ook Max Verstappen, vinden het helemaal niks terwijl anderen het met vertrouwen tegemoet zien.

Uitgerekend de teamgenoot van onze landgenoot schaart zich onder de voorstanders van de halo. In gesprek met Autosport laat de Australiër weten dat hij niet verwacht dat de halo veel aan het racen gaat veranderen. "De halo verandert niets aan de adrenaline en de spanning die de Formule 1 met zich mee brengt. Het moet er alleen voor zorgen dat wij als coureurs niet onnodig letsel oplopen. Het racen blijft gelijk waarbij we nog steeds dezelfde risico's nemen."

Ricciardo lijkt daarmee tot de minderheid in de paddock te horen. Velen vinden de halo een noodkijk en twijfelen of de halo een lang leven is beschoren. Volgens Ricciardo is het vooral een kwestie van wennen en staat de buitenwereld te weinig stil bij de risico's die de Formule 1 met zich mee brengt. "De meningen over de Halo zijn nogal verdeeld. Natuurlijk ziet het er niet echt mooi uit maar daar raakt iedereen uiteindelijk wel aan gewend. Het belangrijkste is dat we fatale ongelukken proberen te voorkomen. De laatste jaren is er gelukkig weinig gebeurd maar daardoor denken de mensen ten onrechte dat het makkelijk en veilig is, maar dat is het absoluut niet."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie