© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'De halo verandert het racen in de Formule 1 niet'

07 dec. 2017 06:00 Wanda Bisschop 0 reacties
De grootste verandering in het nieuwe Formule 1 seizoen is de introductie van de halo. Sommigen, waaronder ook Max Verstappen, vinden het helemaal niks terwijl anderen het met vertrouwen tegemoet zien.

Daniel Ricciardo ziet komst halo positief in

Uitgerekend de teamgenoot van onze landgenoot schaart zich onder de voorstanders van de halo. In gesprek met Autosport laat de Australiër weten dat hij niet verwacht dat de halo veel aan het racen gaat veranderen.

"De halo verandert niets aan de adrenaline en de spanning die de Formule 1 met zich mee brengt. Het moet er alleen voor zorgen dat wij als coureurs niet onnodig letsel oplopen. Het racen blijft gelijk waarbij we nog steeds dezelfde risico's nemen."

Ricciardo lijkt daarmee tot de minderheid in de paddock te horen. Velen vinden de halo een noodkijk en twijfelen of de halo een lang leven is beschoren.

Volgens Ricciardo is het vooral een kwestie van wennen en staat de buitenwereld te weinig stil bij de risico's die de Formule 1 met zich mee brengt.

"De meningen over de Halo zijn nogal verdeeld. Natuurlijk ziet het er niet echt mooi uit maar daar raakt iedereen uiteindelijk wel aan gewend. Het belangrijkste is dat we fatale ongelukken proberen te voorkomen. De laatste jaren is er gelukkig weinig gebeurd maar daardoor denken de mensen ten onrechte dat het makkelijk en veilig is, maar dat is het absoluut niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen