Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo dolgelukkig: 'Deze derde plek in Oostenrijk voelt heel bijzonder'

Daniel Ricciardo doet goede zaken voor Red Bull Racing tijdens de thuisrace van de Oostenrijkse renstal. De Australiër startte vanaf P4 en lag al snel op de derde plek. In de eindfase moest hij alles op alles zetten om de jagende Hamilton van zich af te houden. Jubelend hengelde Ricciardo uiteindelijk zijn derde plek binnen!

Daniel Ricciardo reed opnieuw een ijzersterke Formule 1 race in Oostenrijk. De 28-jarige Red Bull coureur had tijdens de kwalificatie keurig de vijfde tijd genoteerd. Dankzij de gridstraf van Hamilton startte hij echter vanaf P4 en kwam het podium in zicht. Bij de start was hij direct goed weg en verschalkte hij in bocht 3 Raikkonen. Ricciardo kon helaas geen aansluiting vinden bij Bottas en Vettel maar reed de rest van de race keurig rond op de derde plek. Na de diverse pitstops kwam Hamilton vooral in zijn ritme en voerde de drievoudig wereldkampioen de druk op Ricciardo op. In de laatste vier ronden bedroeg het onderlinge verschil slechts een seconde waarbij Ricciardo zijn linkerachterband op knappen stond. Het was dan ook billenknijpen aan de pitmuur van Red Bull Racing! Hamilton plaatste in de voorlaatste ronde nog een actie maar deze werd knap gepareerd waardoor Ricciardo uiteindelijk al jubelend over de finish kwam.

Volledige WK Stand https://racingnews365.nl/standen/2017/coureurs

Op het podium stond hij dan ook breedgrijnzend Martin Brundle te woord. "Ja, mijn vijfde podiumplaats op rij. Geweldig! Vooral op dit circuit is het natuurlijk geweldig om op het podium te staan. Vorig jaar lukte het Max en was ik best wel een beetje jaloers. Nu sta ik er zelf!" Ricciardo had ondanks de druk ook wel genoten van zijn gevecht met Hamilton. "De laatste ronden waren erg zenuwslopend. Ik had het lastig met mijn banden. Hamilton had steeds een goede exit en ik moest echt alle hens bijzetten om hem voor te blijven. Het verdedigen op Hamilton was erg leuk vooral omdat ik mijn derde plek kon vasthouden!"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi