© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo dolgelukkig: 'Deze derde plek in Oostenrijk voelt heel bijzonder'

09 jul. 2017 15:52 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo doet goede zaken voor Red Bull Racing tijdens de thuisrace van de Oostenrijkse renstal. De Australiër startte vanaf P4 en lag al snel op de derde plek. In de eindfase moest hij alles op alles zetten om de jagende Hamilton van zich af te houden. Jubelend hengelde Ricciardo uiteindelijk zijn derde plek binnen!

Ricciardo voor de vijfde keer op rij naar het podium

Daniel Ricciardo reed opnieuw een ijzersterke Formule 1 race in Oostenrijk. De 28-jarige Red Bull coureur had tijdens de kwalificatie keurig de vijfde tijd genoteerd. Dankzij de gridstraf van Hamilton startte hij echter vanaf P4 en kwam het podium in zicht. Bij de start was hij direct goed weg en verschalkte hij in bocht 3 Raikkonen. Ricciardo kon helaas geen aansluiting vinden bij Bottas en Vettel maar reed de rest van de race keurig rond op de derde plek.

Na de diverse pitstops kwam Hamilton vooral in zijn ritme en voerde de drievoudig wereldkampioen de druk op Ricciardo op. In de laatste vier ronden bedroeg het onderlinge verschil slechts een seconde waarbij Ricciardo zijn linkerachterband op knappen stond. Het was dan ook billenknijpen aan de pitmuur van Red Bull Racing! Hamilton plaatste in de voorlaatste ronde nog een actie maar deze werd knap gepareerd waardoor Ricciardo uiteindelijk al jubelend over de finish kwam.

Op het podium stond hij dan ook breedgrijnzend Martin Brundle te woord.

"Ja, mijn vijfde podiumplaats op rij. Geweldig! Vooral op dit circuit is het natuurlijk geweldig om op het podium te staan. Vorig jaar lukte het Max en was ik best wel een beetje jaloers. Nu sta ik er zelf!"

Ricciardo had ondanks de druk ook wel genoten van zijn gevecht met Hamilton.

"De laatste ronden waren erg zenuwslopend. Ik had het lastig met mijn banden. Hamilton had steeds een goede exit en ik moest echt alle hens bijzetten om hem voor te blijven. Het verdedigen op Hamilton was erg leuk vooral omdat ik mijn derde plek kon vasthouden!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen