Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo en Kvyat eensgezind over geklungel Renault-coureur

Eén van de meest opmerkelijke momenten tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan werd veroorzaakt door Daniel Ricciardo. In een poging Danill Kvyat te verschalken schoten beide rijders rechtdoor, met alle knullige gevolgen van dien.

Kvyat Bakoe 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op het moment dat Daniel Ricciardo aan de binnenkant de bocht mist, kan ook Daniil Kvyat niet insturen. Beide rijders staan (deels) op de uitloopstrook, waar de Renault-coureur zijn auto in zijn achteruit zet om vervolgens doodleuk tegen de Toro Rosso aan te rijden, met een uitvalbeurt voor beiden tot gevolg.

Ricciardo weet heel goed dat hij fout is geweest en geeft zijn blunder grif toe: "Nadat ik rechtdoor schoot, handelde ik vanuit een zekere paniek veel te snel. Ik wilde zo snel mogelijk mijn weg vervolgen, maar ik heb Kvyat daar nooit gezien", aldus de Australiër in gesprek met Ziggo Sport.

"Ik voel me verschrikkelijk. Ik baal voor mijn team, maar ook voor Daniil. Ik zat in een aardig ritme, waardoor ik redelijk naar voren wist te rijden en ik dacht er maar gewoon voor te gaan aan de binnenkant bij Kvyat, maar ik maakte een hele domme fout."

De Toro Rosso-coureur in kwestie is uiteraard eenzelfde mening toegedaan, al blijft hij in zijn bewoordingen opvallend mild: "Je wilt natuurlijk de race uitrijden, maar dit soort dingen gebeurt nu eenmaal in deze sport."

"Het is duidelijk dat Daniel veel te optimistisch was in zijn acties, maar ik kan me niet voorstellen dat hij hier niet van heeft geleerd. Op naar de volgende race", besluit Kvyat in gesprek met datzelfde medium.

De wedstrijdleiding legde de schuld voor het incident volledig neer bij Ricciardo en bestrafte hem met een gridstraf van drie plaatsen voor de Grand Prix van Spanje.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1