© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo experimenteert met Formule 3 set-up

25 aug. 2017 18:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo was tijdens de tweede vrije training de snelste man in de eerste en derde sector. Twee supersnelle sectoren, waarin Red Bull normaal flink tekort komt. De Australiër koos voor een set-up met erg weinig vleugel, maar het bracht hem niets.

Ricciardo spreekt van agressieve set-up

In de eerste vrije training werd al duidelijk dat Red Bull ongeveer 10 tot 13 kilometer tekort komt aan topsnelheid. Door het gebrek aan motorvermogen van de Renault-motor, is het team genoodzaakt om aanpassingen te doen aan de set-up. Daniel Ricciardo probeerde in de middag een zeer agressieve set-up. 

De Australiër ging de baan op met een auto die was afgesteld om tijd te winnen op de rechte stukken door met weinig vleugel te rijden. Dat deel van het idee pakte goed uit, want Ricciardo was in twee sectoren het snelste. In de bochtige sector verloor hij tussen de een en twee seconden per ronde.

"We hebben met een agressieve set-up wat geprobeerd. Het doel was om een hoge topsnelheid te halen, maar we verloren gigantisch veel in de bochten. Zeker in de tweede sector, daar verloren we meer dan we wonnen op de rechte stukken."

"Het was een goede poging, maar dit werkte niet. Ik verwacht dat we zaterdag beter voor de dag komen met de juiste set-up. In de top vijf zit iedereen dicht bij elkaar, binnen een halve seconde. Als we ons kunnen mengen in het gevecht dan is dat prima."

Volgens Ricciardo voelde het alsof hij in een Formule 3 auto reed. "De eerste en derde sector waren prima, maar de middelste sector was het alsof ik in een Formule 3 auto reed. Ik mistte er veel downforce. Het was een poging waard en we gaan nu verder met de afstelling van Max."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen