Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Ferrari toont niet haar echte snelheid"

Aan het begin van dit Formule 1-seizoen leek Ferrari op weg te zijn om de hegemonie van Mercedes te doorbreken. Nu met nog slechts vier races te gaan, is het Mercedes dat de beste papieren in huis heeft om beide titels naar zich toe te trekken. Ook Daniel Ricciardo is verbaasd dat Ferrari haar goede vorm van het begin niet heeft kunnen vasthouden.

"Ik heb geen idee wat er momenteel aan de hand is bij Ferrari. Ze zijn nog steeds snel, maar om de één of andere manier hebben ze niet meer de snelheid die ze eerst hadden," aldus Ricciardo tegenover Racefans.

Met name tijdens de GP van Japan viel het op dat Ferrari niet in staat was om Mercedes partij te geven. De suggestie dat het gebrek aan snelheid te maken heeft met de extra sensor die Ferrari van de FIA op de motor moest plaatsen, wordt door wedstrijdleider Charlie Whiting ontkend. "Het is voor mij onbekend waarom Ferrari ineens een dip heeft. Wat betreft de suggestie dat het komt door die sensor kan ik alleen zeggen dat dat niet juist is. Deze sensor zit er namelijk al sinds de GP van Monaco."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'