© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo gaat morgen in de aanval: "Heb niets te verliezen"

24 nov. 2018 16:39 Ruud Dimmers 1 reacties
Daniel Ricciardo begint zijn laatste race voor Red Bull vanaf een vijfde positie. De Australiër was nipt sneller dan teamgenoot Max Verstappen en belooft morgen spektakel.

De beide Red Bull-coureurs bezetten de derde startrij, maar bewezen in recente races dat het ook vanaf die posities mee kan strijden voor de podiumplaatsen of zelfs zeges.

Daniel Ricciardo versloeg teamgenoot Max Verstappen en start morgen op de ultrasoft band. "Ik ben blij met onze performance. Het doel was om in Q2 op de ultra's te rijden, omdat deze constanter zijn tijdens de race", vertelt hij in gesprek met onder andere Racingnews365.

Het aanvalsplan van de Australiër gaat in zodra de lampen in Abu Dhabi gedoofd zijn. "Hopelijk kunnen we één of beide Ferrari's pakken bij de start, maar zelfs als we er niet voorbij komen kunnen we een undercut proberen. Max start op de hypersoft band, wat niet nadelig is omdat we verschillende strategieën kunnen proberen. Ik wil zelf aanvallen tijdens de race en mijn engineer zal me vast wat opjutten op de radio voor de race."

"Morgen heeft Verstappen bij de start, en in de eerste ronde, meer grip en zo een voordeel. Mocht Max achter mij tijd verliezen dan proberen we dat met de strategie op te lossen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen