© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Ricciardo gaat niet zoals Hamilton direct succesvol zijn na overstap"

29 aug. 2018 12:30 René Oudman 0 reacties
Daniel Ricciardo die het warme Red Bull-nest verlaat voor een sprong in het diepe bij Renault - het deed veel mensen denken aan de transfer van Lewis Hamilton, van enkele jaren geleden. De Brit had zijn schaapjes op het droge bij het destijds nog succesvolle McLaren, maar besloot zijn werkgever te verruilen voor Mercedes. Achteraf gezien een wereldmove: zou Ricciardo ook zoveel geluk hebben?

De aftredend technisch directeur van Renault, Bob Bell, probeert de verwachtingen enigszins te temperen. De Noord-Ier was ten tijde van de overstap van Hamilton betrokken bij Mercedes en weet dus precies hoe de vork daar in de steel zat.

"De situaties zijn niet geheel te vergelijken", laat de technisch verantwoordelijke weten aan een tak van Motorsport.com. "Vijf jaar geleden bereidden we ons voor op de aanstaande verandering in de motorreglementen. Dat had een grote invloed op de successen die Lewis daarna heeft kunnen boeken achter het stuur van een Mercedes."

"Ik denk dat het voor Daniel een stuk lastiger gaat worden (om op korte termijn succes te boeken), maar uiteindelijk hebben beide transfers een gemene deler. Beide rijders voelden zich namelijk goed bij de overstap die gemaakt werd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen