Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo gemotiveerd na geslaagde comeback: "Leek wel alsof ik kampioen was"

Daniel Ricciardo verschijnt in België net als in Hongarije met zijn welbekende glimlach voor de aanwezige media. De reden? Volgens hem is zijn Formule 1-comeback geslaagd en wil hij op Spa-Francorchamps de sterke start voortzetten.

Na tien races dit Formule 1-seizoen werd Nyck de Vries vervangen door de ervaren Daniel Ricciardo. Direct wist de Australiër indruk te maken door zich voor teamgenoot Yuki Tsunoda te kwalificeren en ondanks een incident in de openingsfase van de GP van Hongarije eindigde hij op de dertiende plaats. Geen punten, maar gezien de omstandigheden bij AlphaTauri een prima finishplaats. Tevredenheid dus na zijn 'comebackweekend', een gegeven dat hem zelfvertrouwen heeft gebracht voor de volgende ronde in België. Tegenover de media, waaronder RacingNews365 , legt hij uit hoe hij het weekend op Spa-Francorchamps aan gaat pakken. "Eigenlijk precies hetzelfde als het vorige weekend", zo trapt hij het gesprek af. "We zijn nog maar een paar dagen terug en een week geleden had ik nog niet eens in de auto gereden, maar we pakken dit weekend gewoon hetzelfde aan. Natuurlijk heb ik nu iets meer ervaring achter het stuur (van de AlphaTauri-bolide, red.) en kent het weekend waarschijnlijk regenachtige omstandigheden en uitdagingen, maar het vorige weekend verliep al gewoon goed ondanks het incident in de eerste bocht." "Alles meegenomen heb ik wat meer vertrouwen opgebouwd, maar verder blijft de aanpak van het weekend onveranderd", aldus de voormalige teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull.

Wereldster Ricciardo

Het eerste raceweekend van Ricciardo dit jaar was erg druk, vooral bij de activiteiten naast het asfalt. Er was grote media-aandacht voor de Australiër en dat merkte hij zelf vanzelfsprekend ook. "Ik dacht dat jullie met een veel kleinere groep zouden komen omdat jullie me al waren vergeten!", grapt hij tegenover de pers. "Maar dit maakte alles ook wel weer leuk. Op de mediadag grapte ik dat het voelde alsof ik wereldkampioen was geworden. Er was zó veel interesse, maar dat moet je gewoon over je heen laten komen en er van genieten. Ik was vooral heel blij dat ik weer kon gaan racen." "Daar heb ik dan ook heel erg van genoten. Het voelde alsof ik alles onder controle was en het was zeker druk, maar niet te druk. We kunnen nu wat meer alles managen en ik heb er ook meer van genieten dan vaak in het afgelopen jaar. Dat is het belangrijkste voor me", zo sluit de voormalig coureur van Renault en McLaren af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"