© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo geniet van puike inhaalrace: "Vierde plaats beter dan verwacht"

07 okt. 2018 11:11 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo kende een uitstekende Grand Prix van Japan. De Red Bull-coureur knokte zichzelf van een vijftiende positie naar voren. Een vierde plaats, achter teamgenoot Verstappen, was het eindstation.

Met een uitstekende openingsfase en dito strategie werkte Daniel Ricciardo zich naar voren tijdens de Grand Prix van Japan. Vooraf had hij getekend voor een vierde plaats, maar het werd een mooie vierde plaats. Een opsteker na alle problemen van de afgelopen races.

"Het was goed om zo door het veld naar voren te komen. Helmut Marko zei van tevoren nog dat de vierde plaats wat te optimistisch was. Op de grid hadden we dit niet verwacht. Om dan als vierde te finishen is beter dan verwacht", blikt de Australiër bij Ziggo Sport terug.

Even leek het er zelfs op dat Ricciardo het teamgenoot Verstappen serieus moeilijk kon maken voor de derde plaats, maar na enkele snelle ronden werd het gat weer groter.

"Ik had enkele ronden DRS, maar kon nooit dichterbij komen. Vervolgens liet ik een gat vallen om later weer terug aan te kunnen vallen, maar na de VSC was dat niet meer mogelijk. Het podium zou natuurlijk nog mooier zijn geweest, maar ik mag niet klagen over de vierde plaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen