Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Eerste Red Bull-waarschuwing aan adres Ricciardo na zwak begin seizoen

Daniel Ricciardo hoopt nog altijd op een stoeltje bij Red Bull voor 2025. Maar de Australiër heeft in de eerste twee races van dit seizoen vooral ondermaats gepresteerd.

Ricciardo Saudi Arabia FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met veel bombarie keerde Daniel Ricciardo in 2023 terug op de F1-grid. De Australiër nam bij AlphaTauri het stoeltje over van Nyck de Vries en verzekerde zich ook voor een plek in de Formule 1 voor dit jaar, bij het inmiddels naar RB omgedoopte team.

Wetende dat het contract van Sergio Perez bij Red Bull afloopt en contractverlenging niet zeker is, mikt onder meer Ricciardo op een plek bij Red Bull. Maar dan zal de Australiër toch heel wat beter voor de dag moeten gaan komen. Hij kwam in de eerste twee races van het seizoen niet verder dan een zeer teleurstellende P13 en P16, waar teamgenoot Yuki Tsunoda naar P14 en P15 reed. De Japanner was vooral in de kwalificaties sterker dan Ricciardo,

Red Bull-adviseur Helmut Marko waarschuwt de RB-rijder. "Er staat dit seizoen veel op het spel voor zowel Yuki als Daniel. Yuki's kwalificatie was erg goed en Ricciardo zal snel met iets moeten komen", zegt Marko in zijn column voor Speedweek.

"In de kwalificatie is Tsunoda in ieder geval erg goed. Daardoor rijdt RB in de eerste stint in de race in de punten. Daarna raken ze echter steeds verder achterop, op dat vlak is er werk aan de winkel. Ze kunnen hun snelheid op de langere termijn niet vasthouden in de race. Of ze belasten de banden te veel of er zijn andere redenen. Dat is wat we uit moeten zoeken."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen