Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Goed resultaat in Australië geeft Red Bull een boost'

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo verwacht dat het Formule 1 veld in 2018 dichter bij elkaar zit. De Australiër begint het seizoen zondag met zijn thuisrace in Melbourne en wil direct een goed resultaat scoren. Daarmee kan Ricciardo revanche nemen op zijn uitvalbeurt van vorig seizoen.

Het zijn spannende dagen voor de Formule 1 coureurs en teams. Dit weekend wordt duidelijk wat de krachtverhoudingen zijn aan het begin van dit seizoen. Na maanden van voorbereidingen kan niemand zich meer verstoppen. Ricciardo verwacht daarbij dat het veld dichter bij elkaar komt dit seizoen en ook teams als McLaren en Renault op sommige circuits kunnen verrassen. "Ze zijn erg snel. Ik hoop dat we meer teams krijgen dit seizoen die kunnen strijden voor de zege. Wij proberen het gat met Mercedes te dichten, maar het zou veel leuker zijn als iedereen wat dichter bij elkaar komt." " De tijd moet leren of McLaren weer vooraan mee kan doen. Tijdens de test wisselden ze goede en slechte dagen af." Gevraagd hoe belangrijk het voor Red Bull zou zijn om gelijk een goed resultaat te scoren in de eerste race: "Dat zou enorm zijn. Voor mij persoonlijk zou dat geweldig zijn, aangezien het mijn thuisrace is, maar voor het team zou het ook gigantisch zijn. Het zou de andere teams wakker schudden, zover ze dat nog niet zijn. Een sterk weekend zou een statement zijn: we zouden hiermee laten zien dat we dit jaar voor het kampioenschap meevechten. Het zou geweldig zijn om het seizoen goed te beginnen."

Het seizoen met een uitstekend resultaat beginnen is niet alleen voor thuisrijder Ricciardo erg belangrijk, het geeft ook het team van Red Bull een boost. "Voor mij zou dat fantastisch zijn om in mijn thuisrace te scoren, maar het zou het hele team een boost geven. We zouden er een signaal mee afgeven richting de concurrentie. Het zou laten zien dat we dit jaar echt mee kunnen vechten voor de titel. Ricciardo werd in 2014 tweede tijdens de GP van Australië, maar verloor die positie na een diskwalificatie.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'