Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo grapt over crashende Gasly: "Ik heb Red Bull veel geld bespaard!"

Het blijft wennen: nadat Daniel Ricciardo jarenlang deel uitmaakte van het team van Red Bull Racing, verdedigt de goedgehumeurde Australiër met ingang van dit seizoen de kleuren van Renault. Ricciardo gaf op de laatste testdag in Barcelona toe niet met een schuin oog naar de resultaten van zijn vorige werkgever te kijken.

Die vorige werkgever heeft inmiddels tweemaal te kampen gehad met een kapotte wagen: tot twee keer toe smeet Ricciardo's vervanger Pierre Gasly de nieuwe Red Bull-Honda RB15 in de muur. De Australiër kan er de humor, zoals gebruikelijk, wel van inzien.

Als de 29-jarige in een mediasessie, waarbij onder meer RacingNews365 aanwezig is, wordt gevraagd wat het verschil tussen hem en Gasly is, begint hij te grijnzen. "Ik heb Red Bull Racing een hoop geld bespaard wat betreft schade, dat is een ding wat zeker is", grapt de zevenvoudig Grand Prix-winnaar. "Nee, zonder gekheid, ik heb geen problemen met Red Bull. Ik houd een oogje op de tijdenlijst, maar kijk niet specifiek naar Red Bull Racing omdat het mijn vorige werkgever is. Overigens verwacht ik wel dat ze snel zullen zijn in het komende Formule 1-seizoen, maar of het genoeg is om voor de zeges te strijden moet nog blijken. Er is geen persoonlijke vete of iets dergelijks, we grappen af en toe wat over en weer!" Over Gasly's crashes weet Ricciardo het volgende: "Ach, het is beter dat het hem nu overkomt, dan straks tijdens de races!" Ricciardo reed van 2014 tot en met 2018 voor Red Bull Racing en nam aan precies 100 Grands Prix deel voor het Oostenrijkse team. Negenentwintig maal stond Ricciardo namens zijn vorige werkgever op het podium na afloop van een GP, al zijn zeven zeges werden geboekt namens Red Bull Racing. Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"