Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo grapt over samenwerking met Hulkenberg: "Ik haat hem!"

Na vijf seizoenen voor Red Bull Racing uit te zijn gekomen, heeft Daniel Ricciardo tegenwoordig een andere werkgever. De 29-jarige Australiër verdedigt in het komende Formule 1-seizoen de kleuren van Renault. De transfer betekent niet alleen dat Ricciardo een nieuwe wagen bestuurt, maar ook dat hij een andere teammaat heeft.

Max Verstappen is niet langer Ricciardo's maatstaf: vanaf heden vergelijkt de vrolijke coureur zijn prestaties met die van Nico Hulkenberg. Tot dusver verloopt de samenwerking met de twee jaar oudere Duitser prima, zo laat de Australiër weten aan RacingNews365 .

"Ik haat hem", reageert Ricciardo als hem door dit medium wordt gevraagd hoe de relatie met Hulkenberg tot dusver is. "Nee, grapje! Je had gelijk wel door dat ik aan het grappen was, he! We kunnen prima met elkaar overweg, ook al is er onderling nog niet ontzettend veel interactie geweest. Immers; Renault verdeelt de testdagen. Waar ik in de middag mijn debrief doe, ziet Nico 's avonds met de engineers om tafel en andersom." Ricciardo heeft wel direct een positief punt in de smiezen. "Nico en ik geven precies dezelfde dingen aan bij de engineers, om wat betreft de gebieden waar winst kan worden gehaald. Dat is uiteraard goed. Als de een linksaf wil en de andere rijder juist rechtsaf gaat, dan kan dat voor verwarring zorgen bij de engineers." Hulkenberg en Ricciardo kunnen samen een schat aan ervaring overleggen. Het tweetal werkte in totaal 306 Grands Prix af.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin