Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo heeft Stroll nog niet vergeven na incident in China

De Grand Prix van China heeft zijn sporen achtergelaten bij Daniel Ricciardo. De Australiër werd van achteren aangereden door Lance Stroll en vooral de reactie van de Canadees zit nog altijd niet lekker bij Ricciardo.

Ric Stroll close up
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Witheet was Daniel Ricciardo na afloop van de Grand Prix van China. De Visa Cash App RB-coureur werd tijdens de eerste safety car-periode uit de wedstrijd getikt door Lance Stroll. Na afloop was de Canadees zich van geen kwaad bewust en bleef Stroll zich verschuilen achter een 'harmonica-effect'. Vooral de nonchalante houding en de reactie van Stroll op de boardradio zorgde ervoor dat Ricciardo woest was.

Een kleine twee weken later is het humeur van Ricciardo weer opgebloeid. Met een grote glimlach staat de Australiër de pers, waaronder RacingNews365, te woord in Miami: "Ik voel me beter en ben in een beter humeur, omdat we opnieuw op een circuit zijn."

"Uiteraard was het super frustrerend om uit te vallen bij de vorige race en al helemaal als je ziet hoe dat tot stand kwam. Wanneer je de eindstreep niet haalt, wil je zo snel mogelijk weer in de auto zitten. Dus ik ben heel blij met het feit dat we dit weekend een sprintweekend hebben, want dat betekent ook twee races!"

Geen excuses

Toch wil Ricciardo nog wel reageren op zijn uitspattingen van twee weken geleden. Op de vraag of de beide kemphanen met elkaar hebben gesproken is Ricciardo kort van stof: "Nee."

Ook is Ricciardo, voorlopig, niet van plan het gesprek met Stroll aan te gaan. "Ik heb het gevoel dat dat toch niets uit gaat maken. Weet je, als hij gewoon zou zeggen, 'het was mijn schuld' of iets in die trant, dan accepteer ik die verontschuldiging. Ik ben niet zo'n grote klootzak. Maar het feit is dat hij nog altijd niet zijn excuses heeft aangeboden. Hij is er echt van overtuigd dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Dus ik denk dat er dan niet veel meer over te zeggen is."

Toch doet Ricciardo dat wel en vertelt hij dat hij niet vijandig tegenover Stroll staat. Toch ligt de bal wel bij de Canadees volgens de RB-coureur: "Stel: we zitten morgen langs elkaar bij de drivers meeting en hij wil hierover praten, dan ga ik hem natuurlijk niet negeren. Ik heb in mijn jongere jaren ook vast weleens niet mijn fout toegegeven, maar de laatste jaren ben ik altijd zelfkritisch geweest. Ook in de gevallen dat ik twijfelde, stuurde ik wel even een berichtje om het uit te praten."

"We zijn allemaal rivalen van elkaar, maar geen vijanden. Ik ga dan ook niet zeggen dat ik vijandig tegenover hem sta, want kijk, het was een incident dat kan plaatsvinden. Maar dat is hoe ik het zou oplossen, wat niet betekent dat hij dat ook moet overnemen. Maar het (de ophef, red.) had niets hoeven zijn, als hij gewoon even langs was gekomen. Maar goed, ik heb het achter me gelaten en focus me op dit weekend."

Bekijk hieronder de beelden van de crash in China.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"