Ricciardo heeft verklaring voor uitbarstingen Vettel

12 okt. 2017 14:24 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Sebastian Vettel horen we met regelmaat in volle emotie over de boordradio. De normaal zo rustige Duitser verandert soms als hij achter het stuur van zijn Ferrari zit. Daniel Ricciardo legt uit hoe dit komt.

Ricciardo: 'Sebastian Vettel is een emotionele man'

Vettel kwam de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws naar aanleiding van zijn gedrag op de baan. De bekendste voorbeelden zijn de boordradio's waarin hij wedstrijdleiding Whiting uitmaakt voor rotte vis en het incident met Hamilton in Baku.

Volgens Daniel Ricciardo is de Duitser erg gepassioneerd en daardoor reageert hij soms emotioneel.

"Ik reed een jaar met hem bij Red Bull en een jaar vliegt natuurlijk voorbij. Wat ik opmerkte was dat hij in het heetst van de strijd erg emotioneel kan reageren. Als die adrenaline eenmaal gezakt is heeft hij een heldere kijk op de zaken", laat Ricciardo aan Crash.net weten.

"Het is een beetje zoals in Mexico over de boordradio. Ik weet zeker dat hij zichzelf flink liet gelden, maar daarna was het weer okee en ging hij bij zichzelf ten rade wat er zojuist gebeurd was. Hij is vrij emotioneel, maar zijn emotie komt vanuit zijn passie voor de sport. Vettel is een van de meest gepassioneerde coureurs op de grid."

Sebastian Vettel staat te boek als een coureur die volop leeft voor de F1. Zijn leven staat dan ook bijna volledig in het teken van de sport en veel moet er voor wijken.

"Ik weet zeker dat hij meer voor de F1 leeft dan de meeste van ons. Ik denk dat dit ook de reden voor zijn gedrag is."

"Toen ik hem in 2014 versloeg was hij ook zeker wel eens boos als we over de finish kwamen, maar na afloop van een race feliciteerde hij me altijd."

"Als de adrenaline afneemt heeft hij een goede kijk op de dingen. Na een race is hij technisch goed onderlegd, waarschijnlijk nog meer dan ik ben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen