Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo helemaal klaar met pechreeks na nieuwe dreun

Op zaterdag was Daniel Ricciardo nog de gevierde man in Mexico, op zondag sloeg de pechduivel wederom toe. Voor de achtste keer dit seizoen viel de Australische teamgenoot van Max Verstappen uit.

Dankzij een waanzinnige ronde snelde Ricciardo tijdens de kwalificatie naar de poleposition voor de Mexicaanse GP, een race die door Verstappen werd gewonnen. Ricciardo viel tien ronden voor het einde, rijdend op P2, uit.

"Het was weer een probleem met de wagen", verzucht Ricciardo, die niet kan geloven hoe ontzettend veel pech hij dit jaar heeft. "Ik had al zo lang geen probleemloos Grand Prix-weekend gehad en vandaag ging het alsnog mis. De oefenstarts verliepen het hele weekend foutloos, maar toen de wedstrijd startte ging het mis", blikt Ricciardo terug op de Mexicaanse race. De Australiër viel door een slechte start terug van P1 naar P3, om later in de wedstrijd terug te knokken naar de tweede plaats. Kort voor het einde kwamen er witte rookpluimpjes uit het achteronder van de Red Bull en zodoende moest Ricciardo zijn wagen parkeren. "Ik ben er wel klaar mee", besluit de teleurgestelde Australiër. Ricciardo heeft het teaminterne duel met Verstappen om wat betreft het WK officieel verloren. De Nederlander heeft zijn voorsprong op de Australiër uitgebouwd tot zeventig punten, waar er nu nog maximaal vijftig te verdelen zijn.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"