© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo helemaal klaar met pechreeks na nieuwe dreun

28 okt. 2018 23:15 René Oudman 5 reacties
Op zaterdag was Daniel Ricciardo nog de gevierde man in Mexico, op zondag sloeg de pechduivel wederom toe. Voor de achtste keer dit seizoen viel de Australische teamgenoot van Max Verstappen uit.

Dankzij een waanzinnige ronde snelde Ricciardo tijdens de kwalificatie naar de poleposition voor de Mexicaanse GP, een race die door Verstappen werd gewonnen. Ricciardo viel tien ronden voor het einde, rijdend op P2, uit.

"Het was weer een probleem met de wagen", verzucht Ricciardo, die niet kan geloven hoe ontzettend veel pech hij dit jaar heeft. "Ik had al zo lang geen probleemloos Grand Prix-weekend gehad en vandaag ging het alsnog mis. De oefenstarts verliepen het hele weekend foutloos, maar toen de wedstrijd startte ging het mis", blikt Ricciardo terug op de Mexicaanse race.

De Australiër viel door een slechte start terug van P1 naar P3, om later in de wedstrijd terug te knokken naar de tweede plaats. Kort voor het einde kwamen er witte rookpluimpjes uit het achteronder van de Red Bull en zodoende moest Ricciardo zijn wagen parkeren. "Ik ben er wel klaar mee", besluit de teleurgestelde Australiër.

Ricciardo heeft het teaminterne duel met Verstappen om wat betreft het WK officieel verloren. De Nederlander heeft zijn voorsprong op de Australiër uitgebouwd tot zeventig punten, waar er nu nog maximaal vijftig te verdelen zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen