© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Het liefst gooide ik mijn helm naar Verstappen zijn kop'

06 dec. 2017 10:32 Ruud Dimmers 0 reacties
De relatie tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwam na de crash in Hongarije heel even onder druk te staan. De goedlachse Australiër was woedend nadat Verstappen hem van de baan reed. De kou is al lang weer uit de lucht, maar Ricciardo neemt ons nog een keer mee terug naar die bewuste dag.

Crash in Hongarije dieptepunt voor Daniel Ricciardo

In een interview met ESPN wordt Daniel Ricciardo gevraagd naar zijn hoogte -en dieptepunten van het afgelopen Formule 1 seizoen. Zijn dieptepunt was de crash in Hongarije met Max Verstappen. In de eerste bochten ging het mis doordat de Nederlander met teveel snelheid een bocht indook, naar buiten gleed en tegen zijn teamgenoot aanreed.

Ricciardo was woedend en liet dat in woord en gebaar blijken na het incident. Tegenover ESPN beschrijft hij wat er door hem heen ging.

"Er ging zoveel adrenaline en woede door me heen. Het was niet mijn fout en de marshalls wilden me van de baan halen. Ik dacht 'blijf van me af!'"

"Ik wilde wachten tot Max langskwam om hem mijn middelvinger te tonen. Geloof me, ik wilde nog veel meer doen! Ik wilde mijn helm naar hem gooien, maar ik ben een goede verliezer en zoiets doe je niet", lacht Ricciardo.

Het meest pijnlijke en vreemde moment van het jaar was voor Ricciardo toen Verstappen hem een biertje gaf. Dat was om het weer goed te maken na de crash in Hongarije.

"Max gaf me een biertje en zei 'sorry'. Ik dacht echt van het kan niet zo zijn dat hij denkt dit met een biertje op te lossen! Max zei direct dat we na de meeting verder zouden praten, maar het moment waarop hij me dat biertje gaf was nogal pijnlijk."

Na een goed gesprek, en nog een paar biertjes, was de kou tussen de beide teamgenoten weer uit de lucht. De relatie tussen Ricciardo en Verstappen is nog altijd zeer goed.

Bekijk hieronder het volledige interview met Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen