Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Het podium is absoluut mogelijk in Abu Dhabi'

Tijdens de laatste kwalificatie van dit Formule 1 seizoen was Daniel Ricciardo op zijn best. De Red Bull coureur pakte in de slotfase niet alleen zijn teamgenoot Max Verstappen maar versloeg ook Kimi Raikkonen.

Dit raceweekend in Abu Dhabi was de hiërarchie in de Formule 1 min of meer weer hersteld. Mercedes met daarachter de heren van Ferrari en Red Bull waarbij vooral de Oostenrijkse renstal beduidend snelheid tekort kwam. Ook in de kwalificatie leek er voor de Bulls niet meer in te zitten dan de gehele derde startrij. Vooral Max Verstappen had het zowel tijdens de derde vrije training als in de kwalificatie lastig met het vinden van de balans van zijn RB13. Zijn teamgenoot Ricciardo kwam tijdens de kwalificatie sterker voor de dag en verraste vriend en vijand met zijn vierde tijd. Ricciardo die net als Verstappen in Abu Dhabi reed met een nieuwe voorvleugel toonde zich na afloop dan ook behoorlijk strijdvaardig.

"Mijn eerste run in Q3 was gewoon slecht. We wisten gelukkig wat hier de oorzaak van was en het lukte ons om in de tweede run het wel goed voor elkaar te krijgen. Met de vierde plek ben ik dan ook erg tevreden. Een prima uitgangspositie, we hebben in ieder geval een Ferrari verslagen en dat voelt goed. Voor mij was dit geen ideaal jaar wat betreft de kwalificaties dus het is extra lekker om met zo'n ronde te eindigen. Vanaf P4 is het podium in ieder geval binnen handbereik." Als Ricciardo morgen het podium haalt, is het voor hem de eerste keer in Abu Dhabi. Zijn beste resultaat tot nu toe is de vierde plek tijdens de editie van 2014. De Australiër wil hier dan ook maar al te graag verandering in aanbrengen en ziet de race vol vertrouwen tegemoet. "We hebben absoluut een kans op het podium. Een goede start en we zitten er al bij. Natuurlijk is het afwachten hoe de race zich ontwikkelt, we hebben tenslotte nog wel wat goed te maken op Mercedes en Ferrari."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'