Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo houdt Verstappen van pole af bij GP Mexico

Niet Max Verstappen, maar Daniel Ricciardo pakte de poleposition voor de Grand Prix van Mexico. De Nederlander zorgde voor een Red Bull één-twee.

In het eerste kwalificatiedeel moet het Red Bull-duo de beide Mercedessen nog voor laten gaan. Max Verstappen en Daniel Ricciardo bezetten respectievelijk de derde en vierde plaats, vóór de beide Ferrari's, maar op dat moment gaat het voor die jongens nog werkelijk nergens om. Aan de staart van het veld krijgen Romain Grosjean, Stoffel Vandoorne, Kevin Magnussen, Lance Stroll en Sergey Sirotkin het niet gebolwerkt. Het vijftal valt af in het eerste kwalificatiedeel. Met name voor Haas F1 is dat met twee uitvallers een domper van jewelste. In het tweede kwalificatiedeel kiezen de drie topteams voor de ultra- in plaats van de hypersofts, om daar ook de race op te beginnen. Op die paars gerande band stelt Max Verstappen 'orde op zaken' door de snelste tijd te pakken. Het verschil met Hamilton: 0.004 seconde. Een tweede run op hypersofts wordt door de topteams afgebroken, omdat iedereen al zeker is van plaatsing voor Q3 met de tijd uit run één.

Voor de beide Force India's, Fernando Alonso en Brendon Hartley geldt dat de kwalificatie er na Q2 op zit. Pierre Gasly heeft überhaupt niet gereden, omdat hij weet dat hij een bak gridstraffen incasseert die hem terugwerpen tot aan de staart van de startgrid. In het derde kwalificatiedeel is het erop of eronder voor Max Verstappen én Red Bull. "Het kan", riep iedereen van de teamleiding voorafgaand aan de kwalificatie. Het zijn de Ferrari's die als eerste het ruime sop kiezen, waarbij Sebastian Vettel een tijd rijdt waar Lewis Hamilton niet aan komt. Lewis Hamilton komt er niet aan, Max Verstappen wél. Hij duikt er met twee tienden van een seconde onder. Een tweede run werpt de Nederlander terug naar de tweede startplaats. Het is teamgenoot Daniel Ricciardo die de poleposition voor zijn neus wegkaapt. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel volgen op de plaatsen drie en vier.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi