Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Ik ben blij dat de auto het heeft volgehouden'

Daniel Ricciardo moest in Canada genoegen nemen met de vierde plaats, maar daar kan de Australiër zich prima bij neerleggen na de ietwat teleurstellende kwalificatie.

"Ik ben redelijk tevreden met deze vierde plaats" , zo laat de Australiër in gesprek met Sky Sports F1 optekenen. Ricciardo reed met een verouderde MGU-K in Canada, waarvan het onduidelijk was of die het zou houden: "Ik ben eigenlijk vooral blij dat de auto heel is gebleven en dat we daardoor twee punten zijn ingelopen op Lewis Hamilton. Onze strategie was agressief, maar ik denk dat we daardoor wel het maximale uit deze race hebben gehaald."

Red Bull mocht zich verheugen op een motorupgrade van Renault, maar Daniel Ricciardo was daar niet per se heel erg over te spreken: "Die verbeterde motor kwam de driveability van de auto niet ten goede. Die kan nog beter, dus daar moeten we aan werken" , aldus Ricciardo, die zijn laatste woorden bewaart voor Max Verstappen. "Max reed het hele weekend heel goed en daar wil ik niets aan afdoen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'