Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo: 'Ik heb geen trap onder mijn kont nodig!'

Daniel Ricciardo is een stuk relaxter bij McLaren, ondanks een moeizame start van het seizoen. De Australiër legt uit geen 'schop onder zijn kont' nodig te hebben voor verbetering.

Ricciardo Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

McLaren-coureur Daniel Ricciardo had niet de beste start van het Formule 1-seizoen en staat momenteel dertiende in het kampioenschap met slechts 15 punten op zijn naam. Toch lijkt hij de laatste paar races meer op zijn gemak te zijn.

Zijn matige prestaties tijdens het begin van het seizoen veroorzaakten veel speculaties in de F1-wereld met geruchten dat hij wel eens eerder dan verwacht uit het team zou kunnen worden gezet. Nu is hij een stuk beter gesetteld, zo vindt hij zelf. Ricciardo laat weten dat hij wel een paar gesprekken met de teambazen heeft gehad. Het was echter niet zo dat ze hem een 'schop onder zijn kont' moesten geven om hem beter te doen laten presteren.

"We hebben zeker wat gesprekken gehad", vertelt Ricciardo aan de media, waaronder RacingNews365. "Dat klinkt te formeel. We brengen wat tijd met elkaar door, maar het is echt niet iets van één keer per jaar, we doen dat eens in de paar maanden. Het is ook niet zo dat ik een schop onder mijn kont nodig had. Ik weet wat mijn resultaten zijn en ik weet wat goed is en wat niet. Het is meer dat ze kijken of ze iets kunnen doen om me te helpen."

Ricciardo: "Er gaan zeker al wat dingen beter"

Ricciardo's thuisrace in Australië, waarin hij zesde werd, was zijn beste resultaat tot nu toe. Verder heeft hij slechts in twee andere races punten gescoord, in Imola en Bakoe. Toch heeft hij het gevoel dat de auto verbeterd is sinds de Grand Prix van Monaco en dat hij nu meer kan laten zien van zichzelf.

"Ik heb het gevoel dat we na Monaco een kleine doorbraak hebben gehad. Met de fabriek en de simulator hebben we paar dingen geprobeerd. Ook al was het resultaat in Canada niet heel goed, de laatste paar weekenden gingen beter en hebben meer potentie laten zien", aldus de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

Ook interessant:

Hamilton wil geen Mercedes-proefkonijn meer zijn

Hamilton die zich niet meer voor het karretje wil laten spannen door Mercedes als proefkonijn, Bottas die overwoog te stoppen in zijn tijd bij Mercedes, de bloedvorm van Verstappen en Schumacher die een bijzondere prijs ontvangt. In de video hieronder bespreken wij al deze onderwerpen!

4 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen