© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Ik kijk op dit moment eigenlijk niet naar Renault"

18 okt. 2018 19:11 René Oudman 0 reacties
Max Verstappen heeft in zijn dagen bij Red Bull Racing het maar met één teamgenoot te stellen gehad, namelijk Daniel Ricciardo. Daar komt volgend jaar verandering in: de Australiër vertrekt namelijk naar Renault. Gezien de huidige vorm waarin de Franse stal steekt, is het nog maar de vraag of dat op korte termijn wel zo'n goede keuze is.

Waar Red Bull Racing duidelijk het derde team achter Mercedes en Ferrari is, wat kan meestrijden om podiumplaatsen en zo nu en dan zelfs een Grand Prix wint, daar moet Renault op dit moment alle zeilen bijzetten om de vierde plaats te verdedigen. Die vierde plaats was overigens een zesde geweest als Romain Grosjean niet was gediskwalificeerd na de Italiaanse GP en Force India voor de GP van België niet al haar punten was verloren.

Ricciardo is tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn optimistische zelf en probeert er nog wat van te maken. "Toen ik tekende wist ik dat er veel werk te verrichten zou zijn en ik weet dat Renault alles op alles zet om de wagen beter te maken. Op dit moment ben ik nog in dienst van Red Bull Racing en zodoende focus ik mij op dat team, wat Renault precies doet weet ik niet. Ik houd mij daar nu niet echt mee bezig."

Pas als het huidige seizoen erop zit, wil Ricciardo de focus verleggen naar zijn toekomstige broodheer. "In 2019 maken we een nieuwe start, Renault heeft een nieuwe wagen en ik kan vanaf dan ook mijn steentje bijdragen. We proberen van 2019 en alles wat daarna komt topjaren te maken."

Bij het team van Renault ziet Ricciardo de Duitser Nico Hülkenberg (31) naast zich. Carlos Sainz, momenteel nog rijder van de geelzwarte brigade, zal verkassen naar het team van McLaren waar op zijn beurt Fernando Alonso vertrekt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen