© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Ik veranderde het niveau van inhalen in de Formule 1"

20 nov. 2018 18:33 Ruud Dimmers 10 reacties
Daniel Ricciardo maakt zich op voor zijn honderdste en laatste Grand Prix met het team van Red Bull. De Australiër blikt terug op een hoofdstuk in zijn leven en zijn successen bij het team.

Het jaar 2014 vormde het jaar van de grote doorbraak van Daniel Ricciardo. De Australiër begon aan zijn eerste seizoen bij Red Bull en versloeg direct Sebastian Vettel, die net vier keer op rij wereldkampioen was geworden.

Ricciardo vindt dat hij in 2014 de Formule 1 veranderde, als het aankomt op inhalen. Met overtuiging en risico pakte hij in diverse races zijn concurrenten en zegevierde liefst driemaal.

"2014 was mijn beste en leukste jaar met Red Bull. Ik behaalde toen drie van mijn zeven overwinningen en beleefde veel plezier. Het was een erg belangrijk seizoen voor mijn carrière."

De manier van racen van Ricciardo was destijds vernieuwend en attractief. Waar de Australiër was daar gebeurd ook wat op de baan. "Ik denk dat 2014 niet alleen mij heeft gevormd, maar het veranderde ook het niveau van de inhaalacties van andere coureurs in de Formule 1. Niet veel coureurs hadden mijn stijl: van ver komen om dan met een grootse actie proberen om iemand te passeren. Mogelijk dat de anderen van mij en mijn manier van racen geleerd hebben", blikt Ricciardo terug.

"Misschien heb ik het niveau veranderd en anderen laten zien wat er mogelijk was. Ik wil niet arrogant overkomen, maar ik geloof dat echt. Daarbij wil ik niet zeggen dat iedereen het ook kan... maar ze proberen het wel vaker."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen