© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Ik was naast Verstappen beter dan cijfers doen vermoeden"

24 dec. 2018 14:15 Jan van der Burgt 5 reacties
Daniel Ricciardo werd afgelopen seizoen met flinke cijfers door Max Verstappen verslagen op de zaterdagmiddag. Ricciardo geeft zelf echter aan dat de 16-5 achterstand geen reële weerspiegeling was van de onderlinge krachtsverhoudingen.

Daniel Ricciardo is blij met zijn overall-performance in 2018, óók op de zaterdag. Hij gaf gemiddeld genomen 0.131 seconde toe op Max Verstappen, goed voor een 16-5 nederlaag.

"Niks ten nadele van Max Verstappen, want die heeft het gewoon goed gedaan", zo begint Ricciardo zijn pleidooi in gesprek met Motorsport.com. "Ik denk echter dat de cijfers niet het ware beeld laten zien. Ja hij is snel, maar ik wist vaak waar mijn achterstand aan lag. Soms waren er wat kleine dingen, waardoor het net niet mijn kant op viel."

"Op andere dagen was Max Verstappen daadwerkelijk echt te snel. Dan nam ik mijn petje voor hem af en vertelde ik hem dat hij het gewoon echt heel goed heeft gedaan, maar ik ben blij met wat ik dit jaar zelf heb laten zien."

Daniel Ricciardo blikt sowieso met een goed gevoel terug op zijn optredens in 2018, ondanks de vele uitvalbeurten: "Ik wist altijd wel waar het aan lag als het niet helemaal wilde vlotten en als ik dat niet wist, dan zocht ik dat uit. Ik ben meer tevreden dan de statistieken doen vermoeden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen