Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo: 'Ik weet nu hoe Max Verstappen zich voelde'

Daniel Ricciardo begon ijzersterk aan het Formule 1 weekend in Mexico. Hij stond op vrijdag bovenaan de tijdenlijsten maar op zaterdag keerde het tij. Ricciardo reed één van zijn slechtste kwalificaties en kwam niet verder dan de zevende plek.

Red Bull Racing besloot vervolgens om zijn motor te vervangen waarna Ricciardo een gridstraf van 20 plekken ontving. Doordat ook andere coureurs gridstraffen incasseerden, startte hij vanaf P16. Het podium leek ver weg maar Ricciardo had zich ten doel gesteld om zo snel mogelijk naar voren op te schuiven.

Dat lukte op zich prima, al vrij snel lag de Australiër in de punten. Zijn vreugde hierover was van korte duur want niet veel later moest hij zijn race staken met een motorprobleem.

Ricciardo sprak dan ook van een dramatisch weekend in Mexico.

"Het weekend is helaas uitgelopen op een drama. De start was goed, er gebeurde natuurlijk van alles en ik kon gelukkig direct wat plekken pakken. Daarna ging het helaas vrij snel fout.”

Ricciardo werd daardoor de eerste uitvaller van de Grand Prix van Mexico. Opvallend genoeg waren het vooral de Renault krachtbronnen die het in Mexico lieten afweten. Een verklaring hiervoor heeft Ricciardo helaas niet.

“Mexico is voor ons geen onbekend terrein, we rijden hier al jaren. De hoogte is lastig, vooral met deze temperaturen. Misschien heeft het te maken met de spec van de motor van dit jaar. Ik weet het niet. Het was een behoorlijk lastig weekend, vooral nu ik zo vroeg in de race al uitviel. Ik weet nu helaas wat Max eerder dit seizoen meemaakte en dat is niet leuk.”

Het was voor Ricciardo de tweede uitvalbeurt op rij en zijn vijfde in totaal van dit seizoen.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"