Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Ik weet nu hoe Max Verstappen zich voelde'

Daniel Ricciardo begon ijzersterk aan het Formule 1 weekend in Mexico. Hij stond op vrijdag bovenaan de tijdenlijsten maar op zaterdag keerde het tij. Ricciardo reed één van zijn slechtste kwalificaties en kwam niet verder dan de zevende plek.

Red Bull Racing besloot vervolgens om zijn motor te vervangen waarna Ricciardo een gridstraf van 20 plekken ontving. Doordat ook andere coureurs gridstraffen incasseerden, startte hij vanaf P16. Het podium leek ver weg maar Ricciardo had zich ten doel gesteld om zo snel mogelijk naar voren op te schuiven. Dat lukte op zich prima, al vrij snel lag de Australiër in de punten. Zijn vreugde hierover was van korte duur want niet veel later moest hij zijn race staken met een motorprobleem. Ricciardo sprak dan ook van een dramatisch weekend in Mexico. "Het weekend is helaas uitgelopen op een drama. De start was goed, er gebeurde natuurlijk van alles en ik kon gelukkig direct wat plekken pakken. Daarna ging het helaas vrij snel fout.”

Ricciardo werd daardoor de eerste uitvaller van de Grand Prix van Mexico. Opvallend genoeg waren het vooral de Renault krachtbronnen die het in Mexico lieten afweten. Een verklaring hiervoor heeft Ricciardo helaas niet. “Mexico is voor ons geen onbekend terrein, we rijden hier al jaren. De hoogte is lastig, vooral met deze temperaturen. Misschien heeft het te maken met de spec van de motor van dit jaar. Ik weet het niet. Het was een behoorlijk lastig weekend, vooral nu ik zo vroeg in de race al uitviel. Ik weet nu helaas wat Max eerder dit seizoen meemaakte en dat is niet leuk.” Het was voor Ricciardo de tweede uitvalbeurt op rij en zijn vijfde in totaal van dit seizoen.

Viaplay
x
Live Indy 500 met Rinus VeeKay