Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo in extase na P4: "Dit is waarvoor ik naar Renault ben overgestapt"

Daniel Ricciardo was na afloop van de Grand Prix van Italië in extase met de prestatie die hij en zijn team hadden neergezet. De Australiër eindigde namelijk op de knappe vierde plaats, gevolgd door zijn teamgenoot Nico Hulkenberg, die de vijfde plaats voor zich opeiste.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Daarmee behaalde Renault haar beste resultaat sinds haar terugkeer in de Formule 1 in 2016. De vierde en vijfde plek zorgden in het Franse kamp bij iedereen voor een brede glimlach op het gezicht. De glimlach van de immer goedlachse Daniel Ricciardo was zelfs nóg breder dan normaal.

"Ik ben heel, heel blij met het verloop van dit weekend", zo begint de dolenthousiaste Renault-coureur zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365. "We hebben onze sterke kwalificatie eindelijk om weten te zetten in een misschien zelfs nog sterkere race. Het werd echt hoog tijd dat we zo'n resultaat zouden neerzetten."

"Het was namelijk sinds Canada geleden dat we echt zo'n sterke race reden, waarin we het voor Renault maximaal haalbare aantal punten hebben gescoord. De afgelopen jaren was dit nooit een sterk circuit voor Renault, maar de resultaten van dit jaar getuigen van hard werk."

"Dit resultaat voelt daarom goed, echt heel goed. Dit is waarom ik naar Renault ben gekomen. Ook al is het geen podium en heb ik geen champagne, het zorgt wel voor voldoening. Ik kijk er naar uit om het samen met het team te vieren. Iedereen binnen het team verdient dit, aangezien we allemaal kei- en keihard werken en ook zeker na de emotionele week die het team in België heeft doorgemaakt", aldus Ricciardo.

Met medewerking van Aaron Deckers & Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Italië 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Italiaanse Grand Prix, de thuisrace van Ferrari.

22 reacties

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag