© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'In Maleisië kunnen er gekke dingen gebeuren'

23 sep. 2017 07:29 Rik Alkema 0 reacties
Voor Daniel Ricciardo breekt de leukste maand van het seizoen aan. Vier wedstrijd in één maand, waarvan twee ook nog 'dicht' bij huis. De Australiër kijkt dan ook uit naar de oktobermaand, waarin er twee 'back-to-back' wedstrijden gepland staan. Te beginnen in Maleisië, waar voor de laatste keer wordt gereden dit jaar.

Ricciardo kijkt uit naar bomvolle oktobermaand

Dat de Grand Prix van Maleisië vaak verrassingen oplevert bewees de editie van vorig jaar. Lewis Hamilton leek onbedreigd naar de overwinning te kunnen rijden, maar een zeldzaam mankement aan zijn Mercedes-motor schonk Red Bull een 1-2.

Daniel Ricciardo won de wedstrijd uiteindelijk, na een intens gevecht met Max Verstappen. Met de hoogst mogelijke score zorgde Red Bull vorig jaar voor een verrassing en dus sluit Ricciardo niets uit in Maleisië.

"Onze wagen was vorig jaar niet echt geschikt voor het circuit, maar door de pech van Lewis kregen we de overwinning in onze schoot geworpen. Vorig jaar bewees maar weer eens wat voor gekke dingen er in Maleisië kunnen gebeuren", blikt Ricciardo terug op de race van vorig jaar.

Na de GP van Maleisië reist het circuit direct door naar Japan, waar een week later de GP van Japan op het programma staat.

"De GP van Japan is één van mijn favorieten. Het circuit is geweldig en je kunt natuurlijk niet om de fans heen. Die komen volledig uitgedost naar het circuit en brengen zelfs cadeautjes voor je mee. Dat is heel speciaal natuurlijk", kijkt Ricciardo vooruit op de GP van Japan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen