Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Kijk niet alleen naar Red Bull, Ferrari en Mercedes"

De afgelopen jaren kon Daniel Ricciardo zich volledig focussen op twee concurrenten: Mercedes en Ferrari. Sinds zijn overstap naar Renault is het aantal concurrenten sterk toegenomen.

Renault bivakkeerde de afgelopen seizoenen in de middenmoot, maar dit jaar wil het Franse team een sprong naar voren maken. De komst van Daniel Ricciardo moet het team daarbij een impuls geven. De Australiër weet nog niet of hij met zijn nieuwe R.S.19 in staat is om te concurreren met de topteams, zo laat hij tegenover onder meer RacingNews365 weten. "Ik heb het gevoel dat er geen enkel team bij is met een echt slechte auto. Iedereen lijkt in staat om een 1.17 te rijden. Ook een team als Toro Rosso, zelfs met weinig brandstof aan boord reden ze een mooie tijd."

"Ik heb deze week ook tijd besteed aan het analyseren van de andere teams in bocht drie en negen. Daar heb ik langs de baan gestaan om het weggedrag te bekijken. Dan kijk je naar zaken als hoe ze insturen en de auto zich in het midden van de bocht gedraagt", legt Ricciardo uit. "Bij Red Bull focuste ik me maar op twee teams, nu ook op andere teams. Momenteel ziet Ferrari er sterk uit, maar ik weet niet hoe goed Mercedes is." De ambitie van Renault is om het gat naar de top drie teams te dichten. Ondertussen moet de Franse renstal ook de concurrentie in de gaten houden. Teams als Racing Point, Haas en Sauber presteerden vorig seizoen uitstekend. Ricciardo is dan ook terughoudend in zijn uitspraken over de positie die Renault kan bekleden tijdens het nieuwe seizoen. "Hoe goed onze auto is? Dat durf ik nog niet te zeggen. Ik denk dat het een vrij goede bolide is, maar het lijkt erop dat het veld dicht bij elkaar zit. Waar wij staan durf ik niet te zeggen, maar er rinkelen in ieder geval geen alarmbellen bij ons." "Volgende week rijden we dichter tegen het niveau aan dat we tijdens de races hebben. Voor alsnog voelt de motor ook prima aan, de driveability is goed. Eind volgende week hoop ik een beter antwoord te kunnen geven op waar we staan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"