© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Ricciardo kreeg mokerslag van Verstappen"

29 dec. 2018 18:01 Ruud Dimmers 7 reacties
In 2014 brak Daniel Ricciardo door bij Red Bull en zette hij Sebastian Vettel opzij. Vier jaar later moest de Australiër zijn meerdere erkennen in Max Verstappen, en koos eieren voor zijn geld door naar Renault te vertrekken.

Jan Lammers ziet grote gelijkenissen tussen 2014 en 2018. In 2014 was het de talentvolle Daniel Ricciardo die viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel bij Red Bull versloeg. De Duitser was na vier titels op rij mogelijk zijn focus verloren, mede door een op handen zijnde overstap naar Ferrari.

In 2018 begon Daniel Ricciardo nog voortvarend, met zeges in China en Monaco, om daarna compleet om zijn oren gereden te worden door Max Verstappen. Volgens Lammers is het vertrek van Ricciardo een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen binnen het team, zo laat hij in gesprek met Racingnews365 weten.

"Hij is niet voor niets weggegaan. Toen hij naar Red Bull ging overschaduwde hij Vettel. Daniel weet wat het is om zo’n slag toe te brengen en daarna is Vettel niet beter uit de verf gekomen bij Ferrari", blikt Lammers terug.

De voormalig F1-coureur vreest voor de gevolgen van de impact die Ricciardo te verduren kreeg in 2018. "Nu heeft Daniel zelf zo’n seizoen achter de rug en dan kan je niet anders dan verwachten dat hij aangeslagen daaruit gaat komen. Als je toch moet concluderen dat je een maatje kleiner bent dan Verstappen en je kiest ervoor om weg te gaan in plaats van dat je denkt: 'ik ga morgen het tegendeel bewijzen en ben sneller dan Max', dan loop je eigenlijk weg van het gevecht."

Bij Renault mag Ricciardo het opnemen tegen Hülkenberg, waarschijnlijk in de subtop. Lammers vreest dat de Australiër definitief klaar is bij de topteams. "Bij Ricciardo zal dat beeld blijven bestaan dat Verstappen altijd sneller was. Hem overkomt nu hetzelfde als wat hij Vettel destijds heeft aangedaan. Die is er niet goed uitgekomen, ik ben erg benieuwd hoe Daniel hieruit gaat komen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen