Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Kwalificatie morgen wordt zeer interessant'

Het veld zat op de Red Bull Ring erg dicht bij elkaar en Daniel Ricciardo ziet kansen voor de rest van het weekend. De keuze voor de juiste band wordt daarbij cruciaal.

"Het is een kort rondje hier, maar ik genoot vandaag van iedere seconde. De korte rondjes zorgen ervoor dat de tijden erg dicht bij elkaar zitten. In de ochtend waren we wat sterker dan in de middag en we moeten ons nog verder verbeteren", laat Ricciardo na afloop van de vrije trainingen weten. Bandenleverancier Pirelli nam de soft, supersoft en ultrasoft band meer naar de Red Bull Ring. De verschillen tussen de compounds zijn opvallend klein, wat voor tactische verschillen kan zorgen. "Tussen de twee trainingen door hebben we al wat dingen aan de auto veranderd. Vanmorgen voelde ik me meer thuis op de soft compound dan op de ultra en vanmiddag ging het beter op de supersoft dan op de ultrasoft. Lewis Hamilton was zelfs het snelste op de soft compound. Het is verrassend, maar de drie compounds zitten qua performance erg dicht bij elkaar. Het wordt daarom interessant om de strategieën morgen tijdens de kwalificatie te zien."

Ook Daniel Ricciardo ontkwam niet aan vragen over de kerbstones die voor veel schade zorgden. "Ik beschadigde mijn voorvleugel vanmorgen, maar ik heb geen problemen met de kerbs. Het is aan ons als coureurs om er niet overheen te rijden. Sommige van de moderne circuits die geen muren hebben kennen niet echt een tracklimiet. Ik vind dit geen slechte oplossing." "Bij de kwalificatie morgen wordt erg interessant om te zien op welke bandencompounds de concurrenten zich gaan kwalificeren."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie