Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Kwalificatiemodus Mercedes zeer frustrerend'

Daniel Ricciardo kwam er tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië helaas niet aan te pas. Met lede ogen moest hij toezien dat hij niet verder kwam dan de vijfde plek op een seconde van polesitter Lewis Hamilton.

Voor Daniel Ricciardo waren de druiven al zuur na de derde vrije training waarin hij een gridstraf ontving van drie plekken voor het onvoldoende minderen van zijn snelheid tijdens een rode vlag situatie. Hierdoor wordt hij teruggezet naar de achtste plek op de startrij en moet hij vanaf daar een weg zien te vinden naar het podium tijdens zijn thuisrace. Hoewel Ricciardo baalt van zijn gridstraf, baalt hij nog meer van het enorme gat dat Hamilton sloeg met de concurrentie. In gesprek met de Australische pers uitte hij dan ook zijn frustraties hierover. "Het is echt enorm frustrerend. Ik denk dat iedereen liever ziet dat Mercedes meer wordt uitgedaagd maar ze hebben echt een enorme tik uitgedeeld."

"Natuurlijk vindt Mercedes het zelf geweldig, zij bevinden zich ook in een uitstekende positie maar de anderen haten dit echt. Hopelijk kunnen we morgen het verschil goedmaken. Ik ga ervan uit dat ze morgen in de race minder topsnelheid hebben want die kwalificatiemodus van hun is echt schrikbarend." In de eerste run van Q3 waren de verschillen nog vrij gering waardoor Ricciardo dit enorm gat ook niet zag aankomen. "Dit verschil had ik echt niet verwacht. Ik weet dat ze van Q2 naar Q3 wat extra's hebben en had dan ook verwacht dat ze zo'n twee tienden sneller zouden zijn. Dit enorme gat aan het einde van Q3 voelt dan ook alsof Lewis iedereen een stuk taart in het gezicht smeed."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'