Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo looft Hamilton: “Dit is echt indrukwekkend”

Daniel Ricciardo vindt zich zelf inmiddels al even niet meer terug op het podium, maar als hij hetzelfde materiaal had gehad als iedereen, dan zou hij zeker vaker op de hoogste trede hebben gestaan. Maar zes keer wereldkampioen worden? Dat is indrukwekkend, ook al had Lewis Hamilton misschien beter materiaal dan de andere coureurs.

Na een lange, semi-succesvolle periode bij Red Bull, waarin Daniel Ricciardo zeven Grand Prix-overwinningen bijeen reed, verkaste hij eind 2018 naar Renault. Daar wilde hij meehelpen het team terug naar de top te brengen, maar nog voor het begin van zijn tweede seizoen in Franse gelederen koos hij er al voor om per 2021 naar McLaren over te stappen. Nog steeds geen plek bij een absoluut topteam dus, aangezien Carlos Sainz het vooralsnog enige vrijgekomen stoeltje (bij Ferrari) heeft ingepikt. Tegelijkertijd gaat Lewis Hamilton bij Mercedes dit seizoen op voor zijn zevende wereldtitel, iets wat Ricciardo voor een deel toeschrijft aan de sterke Mercedes-bolide. "In elke topsport heb je een selecte groep sporters die het talent heeft om te winnen, zo ook in de Formule 1. Ik geloof dat er ook bij ons een groep coureurs is die, als ze hetzelfde materiaal zouden hebben, het Lewis lastig zouden kunnen maken. Ook ik behoor tot die topgroep", zo deelt Ricciardo zijn mening met Autocar . Tekst gaat verder onder de afbeelding

"Wat betreft het echte ruwe talent zijn er maar enkele coureurs die echt tot de top behoren, maar we hebben wel de juiste auto nodig om ons talent echt te kunnen tonen. Voor die topgroep draait het minder om echte pure snelheid, maar meer om de kunst om elke race opnieuw een goed resultaat neer te zetten." "Wat die topcoureurs onderscheidt van de rest, is dat ze met alles om kunnen gaan wat er op hen afkomt. Als je ook op de dagen dat je je wat minder voelt, een jetlag of gewoon een kloteweek achter de rug hebt alsnog in je auto kan klimmen en winnen, dan ben je kampioensmateriaal." "Op elke gegeven dag zou iemand van die groep met topcoureurs kunnen winnen, al moet je Hamilton wel complimenten geven dat hij het keer op keer flikt. Dat is wat Lewis speciaal maakt, hij heeft dat al zes keer voor elkaar gekregen. Ondanks het feit dat hij misschien wel beter materiaal heeft, is dat een unieke prestatie. Jaar in, jaar uit jezelf blijven, beter worden en de druk weerstaan, dat is echt indrukwekkend." "Toch denk ik dat ik het tegen hem op kan nemen en een wereldtitel kan winnen, maar of ik dat net als hem elk jaar opnieuw op zou kunnen brengen, geen idee. Dat is echt een puike prestatie", zo concludeert de Renault-coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"