Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo luidt noodklok over vormdip: "Dat weiger ik te geloven"

Daniel Ricciardo viel ontzettend op tijdens de Grand Prix van Monaco en niet in positieve zin. Hij werd op een ronde gezet door teamgenoot Lando Norris en de Australiër kan niet uitleggen hoe dat komt. Ricciardo wil er niet aan dat hij simpelweg te langzaam zou zijn: "Dat weiger ik te geloven."

Ricciardo Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Van Daniel Ricciardo werd verwacht dat hij McLaren aan de hand zou nemen en naar de kop zou leiden, maar in plaats daarvan is het Lando Norris die de show steelt. Hij is de coureur die met zijn vertrouwen in de MCL35M het maximale uit de auto haalt. Ricciardo blijft daarbij achter.

Na vijf Formule 1 Grands Prix staat Ricciardo achtste in het kampioenschap, op 32 punten achter Norris, die derde staat en al twee podiums op zijn naam heeft staat. Tot overmaat van ramp werd hij op zijn geliefde Monaco (hij won er nog in 2018) op een ronde gezet door Norris. Hij heeft er geen verklaring voor.

"Ik ben waarschijnlijk meer in de war dan dat ik werkelijk teleurgesteld ben", oppert Ricciardo in gesprek met onder andere RacingNews365. "We weten dat de kwalificatie belangrijk is in Monaco, maar ik was niet alleen toen te langzaam. Het hele weekend kwamen we ongeveer een seconde tekort."

"Ik zou het graag wijten aan een gebrek aan vertrouwen of aan het feit dat ik de auto nog moet leren kennen, maar dat is geen seconde waard. Niet hier in Monaco, althans. Ik zeg niet dat er iets mis was met de auto, maar we moeten wel naar het grote plaatje kijken, want ik weiger te geloven dat ik gewoon langzaam was."

De klok zegt daarbij iets anders dan wat Ricciardo in de auto voelt: "Er waren een heleboel ronden die goed aanvoelden. Als ik dan over de streep kwam en dacht 'dit is een goede ronde', dan gaf de stopwatch alsnog aan dat ik 1,2 seconden te langzaam was. Op dit moment heb ik gewoon het antwoord niet."

Om succesvol te zijn in Monaco heb je vertrouwen nodig, veel meer dan ergens anders, maar dat lijkt niet het probleem te zijn voor de Australiër. Hij is feitelijk in elke bocht een beetje te langzaam. Een verschil van vijf honderdsten per bocht, vertaalt zich daarbij al gauw tot een achterstand van acht tienden over één ronde. De data geven aan dat zijn apex-snelheden lager liggen en hij later op het gas gaat dan Norris.

Teambaas Andreas Seidl verklaart de achterstand van Ricciardo ten overstaan van onder andere RacingNews365 door het feit dat de McLaren om een specifieke rijstijl vraagt: "Die stijl komt niet natuurlijk voor Daniel. Dat maakt dat hij het nu moeilijk heeft, maar we moeten vooral kalm blijven, de zaken goed analyseren en blijven leren. Zo kan hij zich verder aan blijven passen aan de auto, want het is duidelijk dat het potentieel er is."

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1