© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Max Verstappen eerste teamgenoot die mij echt uitdaagt'

02 feb. 2018 12:05 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen is volgens Daniel Ricciardo de eerste teamgenoot in zijn carrière die hem echt uitdaagt. De Australiër moet bij Red Bull flink aan de bak om de jonge Nederlander achter zich te houden.

Ricciardo haalt het maximale uit zichzelf door Verstappen

Daniel Ricciardo en Max Verstappen pushen elkaar naar een hoger niveau. Teambaas Christian Horner van Red Bull is dan ook in zijn nopjes met zijn rijdersduo. Ricciardo erkent dat hij vol aan de bak moet om de snelle Nederlander voor te blijven.

"Ik zeg niet dat ik het in het verleden makkelijk had, maar Max is de eerste coureur die mij echt uitdaagt. In het verleden als ik een snelle bocht vol gas nam bijvoorbeeld, was er niemand die dat ook kon. Max zou dat minimaal proberen en hij is in staat om mij veel sneller te evenaren dan andere coureurs", laat hij aan Autosport.com weten.

De kwalificatie was in het verleden vaak het wapen van Ricciardo, maar in 2017 lag zijn kracht juist in de races. Verstappen versloeg zijn teamgenoot met 13-7 tijdens de kwalificaties, maar Ricciardo eindigde hoger in de WK-stand. 

"Ik denk dat we beide evenveel goede races hebben gekend. Max zijn goede races leken soms nog beter omdat ik dan net een slechte race met pech had."

In 2018 zijn alle ogen gericht op Red Bull Racing. Het team hoopt eindelijk weer te kunnen strijden voor de zeges en de titel. Ricciardo verwacht een close gevecht met Max Verstappen in het komende seizoen.

"Als ik vroeger een klein foutje maakte dan kon in mijn teamgenoot nog verslaan tijdens de kwalificatie. Als ik nu een foutje maak dan is Max me te snel af. Dat is andersom ook zo en dat maakt hem mijn beste teamgenoot."

"We bereiken allebei een hoger niveau en weten dat we geen foutjes kunnen maken, omdat de ander dan sneller is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen