Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Max Verstappen heeft me ingemaakt tijdens de kwalificatie dit jaar'

De bijnaam van Daniel Ricciardo was lange tijd het 'kwalificatiebeest'. De Australiër versloeg in zijn F1-carrière vrijwel altijd zijn teamgenoot in de kwalificatie, maar dit jaar werd hij dik ingemaakt door Max Verstappen. Zelf erkent Ricciardo dan ook dat hij zich flink moet verbeteren volgend seizoen.

Hoewel hij in de eindstand van het WK Max Verstappen versloeg, verloor Daniel Ricciardo het onderlinge kwalificatieduel met 13-7. Ricciardo werd in zijn F1-carrière nog niet eerder verslagen door zijn teamgenoot in het onderlinge kwalificatieduel en dus moet Ricciardo aan de bak. "Ik kan niet ontkennen dat Max mij heeft ingemaakt tijdens de kwalificaties dit seizoen" , is Ricciardo eerlijk. "En dan te beseffen dat kwalificeren altijd mijn sterke punt is geweest." "Ik moet het absoluut beter gaan doen volgend jaar. Daarvoor moet ik eerst goed snappen waarom het fout ging dit jaar" , aldus Ricciardo.

Ricciardo zat naar eigen zeggen niet veel achter Verstappen dit jaar, maar elke tiende is er één teveel. "Die halve tiende die ik tekort kwam kan alles beslissend zijn. Het kan de strijd om de poleposition beslissen of zelfs het kampioenschap." "Vroeger kon ik er misschien nog mee wegkomen, maar tegenwoordig niet meer." De strijd tussen Ricciardo en Verstappen komt Red Bull in ieder geval alleen maar ten goede denkt Ricciardo. Hij is dan ook blij dat hij moet 'vechten' om Max bij te houden. "We houden de druk erop bij elkaar. Ik denk dat we allebei weten dat één foutje teveel is" , besluit Ricciardo.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'