Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Mercedes heeft nooit serieuze interesse getoond"

In augustus 2018 liet Daniel Ricciardo een bom vallen in de Formule 1. De Australiër koos er namelijk voor om zijn veilige basis bij Red Bull Racing te verlaten voor een onzeker nieuw avontuur bij Renault F1.

Menig team hengelde naar de diensten van Ricciardo, maar volgens eigen zeggen werd de interesse van topteams als Ferrari en Mercedes nooit concreet. "Natuurlijk wist ik dat dat soort gesprekken enige tijd in beslag zou nemen, maar op een gegeven moment werd het juni, juli en leidde het nog steeds niet ergens heen. Als je me wilt, dan moet je dat zeggen, want anders ga ik gewoon verder kijken."

Ricciardo voerde de gesprekken met de andere teams zelf en kwam er snel achter dat het ook vaak een spel is wat er wordt gespeeld. "Misschien is het niet echt een spel, maar al dat heen en weer draaien... Ga er gewoon voor. Natuurlijk leer ik hiervan en komt mij dit ongetwijfeld later in mijn carrière nog goed van pas. Dan zal ik bepaalde zaken vast anders doen, niet dat ik nu spijt ergens van heb, het is gewoon een leerproces", aldus Ricciardo in gesprek met ESPN. Voor Ricciardo was het de eerste keer dat hij zich meldde op de rijdersmarkt. Ondanks dat hij het vooral ziet als een leerproces, genoot hij ook van de geheime gesprekken met de andere teams. "Het was allemaal nieuw voor mij, dus aan de ene kant was het leuk en opwindend om die bijeenkomsten te hebben. Er waren teams die mij graag wilden, maar ook teams zoals Mercedes waarbij het nooit concreet werd. Het was ook absoluut verwarrend om uit te vogelen wie het oprecht met mij meenden en wie niet. Mijn hoofd liep er zeker van over."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje