© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Mercedes is minder dominant geworden'

17 jul. 2018 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
De afgelopen Formule 1 seizoenen was Mercedes zowel bij de coureurs als bij de constructeurs oppermachtig. Dit jaar ondervindt Mercedes duidelijk meer tegenstand van de concurrentie. Vooral Ferrari doet een sterke gooi naar de machtsovername in de Formule 1.

Ricciardo: 'Titelstrijd gaat tussen Mercedes en Ferrari'

"Het is een logische trend dat andere teams dichterbij komen als er weinig verandert in de regelgeving. Hierdoor is Mercedes minder dominant dan voorheen, dat was ook wel te verwachten," aldus Ricciardo tegenover Speedweek.

"In de eerste jaren van het nieuwe turbo-tijdperk waren ze ongelofelijk sterk maar vergeleken met waar ze stonden, zijn ze nu een stuk kwetsbaarder geworden. Toch is Mercedes nog steeds een ongelofelijk sterk team."

Ricciardo staat op dit moment vierde in het WK en kijkt tegen een achterstand van maar liefst 65 punten aan op WK-leider Vettel. Hij verwacht dan ook dat de titelstrijd vooral tussen Vettel en Hamilton gaat.

"Vettel en Hamilton zorgen bij hun teams voor de beste resultaten. Bij Red Bull snoepen Max en ik elkaar misschien wel te veel punten af waardoor we dit seizoen nog niet mee kunnen strijden voor de titel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen