Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Mijn grootste kans op de F1-wereldtitel ooit'

Daniel Ricciardo denkt niet dat hij ooit een grotere kans op de wereldtitel heeft gehad dan nu in 2018. Makkelijk zal het echter zeker niet worden.

"Met 38 punten achterstand op Lewis Hamilton ben ik hooguit een outsider voor de wereldtitel, maar ik denk dat het mijn beste kans op de wereldtitel ooit is" , aldus Ricciardo in gesprek met Motorsport-Total.com . Daniel Ricciardo weet echter dat Red Bull vanaf nu buitengewoon goed moet gaan presteren om het bijvoorbeeld Lewis Hamilton moeilijk te maken: "We staan nu natuurlijk op achterstand. Het is niet zo dat vandaag pas het seizoen begint. Dat betekent dat als we vanaf nu net zo goed zijn als Ferrari en Mercedes, we slechts mondjesmaat iets van die achterstand kunnen wegwerken. Om echt kans te maken op die wereldtitel moeten we vanaf nu gaan domineren."

Overigens is Ricciardo ervan doordrongen dat hij ook naar achteren moet blijven kijken, omdat Max Verstappen de pijlen op zijn beurt op Ricciardo richt: "Als we nog drie race te gaan hadden, dan was mijn voorsprong een comfortabele. Maar hij gaat ook nog voor de titel en daarom zijn teamorders niet aan de orde. Bovendien zijn we allebei geliefd bij Red Bull en dus zal er niet zo snel een nummer-één rijder worden aangewezen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'