© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Mijn grootste kans op de F1-wereldtitel ooit'

09 jun. 2018 14:50 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo denkt niet dat hij ooit een grotere kans op de wereldtitel heeft gehad dan nu in 2018. Makkelijk zal het echter zeker niet worden.

Daniel Ricciardo wil Verstappen nog niet uitvlakken

"Met 38 punten achterstand op Lewis Hamilton ben ik hooguit een outsider voor de wereldtitel, maar ik denk dat het mijn beste kans op de wereldtitel ooit is", aldus Ricciardo in gesprek met Motorsport-Total.com.

Daniel Ricciardo weet echter dat Red Bull vanaf nu buitengewoon goed moet gaan presteren om het bijvoorbeeld Lewis Hamilton moeilijk te maken:

"We staan nu natuurlijk op achterstand. Het is niet zo dat vandaag pas het seizoen begint. Dat betekent dat als we vanaf nu net zo goed zijn als Ferrari en Mercedes, we slechts mondjesmaat iets van die achterstand kunnen wegwerken. Om echt kans te maken op die wereldtitel moeten we vanaf nu gaan domineren."

Overigens is Ricciardo ervan doordrongen dat hij ook naar achteren moet blijven kijken, omdat Max Verstappen de pijlen op zijn beurt op Ricciardo richt:

"Als we nog drie race te gaan hadden, dan was mijn voorsprong een comfortabele. Maar hij gaat ook nog voor de titel en daarom zijn teamorders niet aan de orde. Bovendien zijn we allebei geliefd bij Red Bull en dus zal er niet zo snel een nummer-één rijder worden aangewezen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen