Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Mijn races waren zeer sterk in 2017'

Het Formule 1 seizoen 2017 was er ook voor Daniel Ricciardo een van hoogte- en dieptepunten. Een mooie reeks met podiumplaatsen en een overwinning in Baku vormde het hoogtepunt van het seizoen. De gedroomde successen bleven echter uit.

Daniel Ricciardo leerde zichzelf nog beter kennen in 2017, zo liet hij aan Racer.com weten. " Ik ben zeker meer te weten gekomen over mezelf. Dat doe je ieder jaar, maar dit jaar was het meer dan in de afgelopen jaren." " De auto's waren over het algemeen, en zeker de onze, lastiger om te besturen. In het begin van het seizoen kon ik dat accepteren. We hebben er alles aan gedaan om dit te veranderen en de auto te veranderen. We hadden daarbij al snel door dat onze auto niet perfect was." " Soms was ik misschien wat te gevoelig. Het was altijd een kracht van mij in het verleden. Ik voel veel als ik in de auto zet en kan daardoor het laatste beetje op gevoel uit de auto halen, of door de setup aan te passen. Dit jaar ben ik op dat vlak meer getest dan andere jaren." Ricciardo erkent dat zijn kwalificaties minder waren dan de jaren daarvoor. De teamgenoot van Max Verstappen stond bekend als een 'kwalificatiebeest', maar werd met 13-7 verslagen. " Ik denk dat ik soms wat gefrustreerd raakte. Normaal ben ik op zaterdag erg sterk, maar het verliep dit seizoen niet vlekkeloos voor mij. Ik ben enkele keren gecrasht tijdens de kwalificatie en soms was ik te gefrustreerd." " Dit zijn normale dingen, geen dingen waar ik me zorgen over maak en ik kijk vooruit. Ik denk dat ik sommige oorzaken al boven wat heb gekregen en die wil ik oplossen voor 2018."

Daar waar de kwalificaties wat minder gingen, was Daniel Ricciardo wel ijzersterk tijdens de races. Met goede en constante prestaties en mooie inhaalraces liet hij zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. " Ongeacht hoe mijn zaterdagen gingen, ik stond altijd gefocust op de grid op zondag. Dan kon ik de kwalificaties ook achter me laten en van een redelijk weekend een goed weekend maken. Enkele weekenden waren op die manier fantastisch."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen