© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Mooi dat ik Vettel achter mij kon houden'

01 okt. 2017 11:12 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo won vorig jaar na een boeiend gevecht met Max Verstappen de GP van Maleisië. Dit jaar kon hij geen moment een aanval doen voor de leiding en moest hij in de slotfase nog even vrezen voor zijn derde plek.

Daniel Ricciardo maakt het feestje voor Red Bull compleet

Daniel Ricciardo begon als vierde aan de GP van Maleisië. Door het wegvallen van Kimi Raikkonen ging de Australiër virtueel als derde van start. Een vrij zicht bood hem alle kansen om een aanval voor de leiding te doen. Dit lukte echter niet omdat hij werd verrast door de wereldstart van Bottas.

De Fin pakte direct de derde plek van Ricciardo af maar de Australiër kon deze later terug pakken. Even kwam de Australiër aan de leiding te liggen toen Verstappen en Hamilton hadden gepit. Nadat ook Ricciardo was gestopt, viel hij terug naar P3. In de slotfase moest hij nog alles op alles zetten om de vliegende Vettel achter zich te houden.

Aan podiuminterviewer Mark Webber vertelde Ricciardo zijn verhaal over de race.

"Het was een lastige race met gelukkig een goed resultaat. Bij de start zag ik dat Lewis het lastig had maar ik kon mij niet verdedigen ten opzichte van Valtteri. Hij had echt een briljante start en pakte mij direct. Gelukkig kon ik hem na een aantal rondjes terug pakken."

"Daarna was het best wel een eenzame race totdat Vettel op kwam zetten. Sebastian deed slechts één aanval en die kon ik gelukkig afslaan. Het voelt altijd goed om een wereldkampioen achter je te houden."

Natuurlijk had hij ook nog lovende woorden voor zijn teamgenoot die er met de zege vandoor ging in Maleisië.

"Max heeft hier geweldig gereden, hij was het hele weekend al ongelofelijk sterk en verdient deze overwinning dan ook echt!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen