© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo na crash met Bottas: 'Ik gaf hem alle ruimte'

29 jul. 2018 17:37 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo werd door het publiek verkozen tot 'Driver of the day' nadat hij vanaf P12 oprukte naar de vierde positie.

De Australiër was na afloop van de race dan ook erg tevreden met zijn vierde plaats. In de eerste ronde zat zijn race er al na een paar honderd meter op toen Ericsson beide linker wielen van de Red Bull raakte.

"Ik wist dat het een Sauber was, nu hoor ik dat het Ericsson was. Daarna had ik wat vibraties. De eerste ronde was chaotisch. Ocon ging diep bij de chicane en haalde me zo in. Pas na twee ronden gaf hij die positie terug, dat was frustrerend."

Na enkele ronden begon de opmars van Ricciardo die met speels gemak oprukte in het veld.

"We hadden een goede auto vandaag. Op de soft banden was de snelheid goed, op de ultrasoft band was onze snelheid wat wisselvalliger. Al met al geen slechte race."

In de slotfase ramde Bottas nog vol in de zijkant van Ricciardo. Met schade kon de Australiër zijn race vervolgen en de positie van de Fin in de slotronde nog pakken.

"Met Valtteri in bocht 1... ik heb niets gezegd over de radio, maar volgens mij was hij het even kwijt. Hij ging veel te diep, zat in mijn blinde hoek en ik gaf hem veel ruimte. Toch wist hij me te raken, maar gelukkig pakte ik hem in de laatste ronde."

"Ik wilde hem inhalen op de baan, maar als dat niet gelukt was dan zou hij toch een straf krijgen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen