Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo na crash met Bottas: 'Ik gaf hem alle ruimte'

Daniel Ricciardo werd door het publiek verkozen tot 'Driver of the day' nadat hij vanaf P12 oprukte naar de vierde positie.

De Australiër was na afloop van de race dan ook erg tevreden met zijn vierde plaats. In de eerste ronde zat zijn race er al na een paar honderd meter op toen Ericsson beide linker wielen van de Red Bull raakte. "Ik wist dat het een Sauber was, nu hoor ik dat het Ericsson was. Daarna had ik wat vibraties. De eerste ronde was chaotisch. Ocon ging diep bij de chicane en haalde me zo in. Pas na twee ronden gaf hij die positie terug, dat was frustrerend." Na enkele ronden begon de opmars van Ricciardo die met speels gemak oprukte in het veld. "We hadden een goede auto vandaag. Op de soft banden was de snelheid goed, op de ultrasoft band was onze snelheid wat wisselvalliger. Al met al geen slechte race."

In de slotfase ramde Bottas nog vol in de zijkant van Ricciardo. Met schade kon de Australiër zijn race vervolgen en de positie van de Fin in de slotronde nog pakken. "Met Valtteri in bocht 1... ik heb niets gezegd over de radio, maar volgens mij was hij het even kwijt. Hij ging veel te diep, zat in mijn blinde hoek en ik gaf hem veel ruimte. Toch wist hij me te raken, maar gelukkig pakte ik hem in de laatste ronde." "Ik wilde hem inhalen op de baan, maar als dat niet gelukt was dan zou hij toch een straf krijgen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi