Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo niet jaloers op Verstappen: 'Kwam zelf misschien niet in de buurt van een titel'

Daniel Ricciardo heeft geen spijt van zijn Red Bull-vertrek. In 2021 was de renstal sterk genoeg voor de wereldtitel, al weet de voormalig teamgenoot van Max Verstappen niet of hem dat was gelukt, mocht hij zijn gebleven.

Zonder spijtgevoelens kijkt Daniel Ricciardo terug op zijn periode bij Red Bull. Het is ruim drie jaar geleden dat hij de keuze maakte om het team te verlaten, waarna hij voornamelijk op het middenveld te zien was. De Australiër was jarenlang onderdeel van de Red Bull-opleiding. In 2011 debuteerde hij bij het HRT F1-team dankzij een dealtje met de Oostenrijkse renstal, waarna Ricciardo in 2012 en 2013 voor Toro Rosso (nu AlphaTauri) reed. In 2014 kreeg hij promotie en mocht hij uitkomen voor topteam Red Bull, waar hij al snel gezelschap kreeg van Max Verstappen. Drie seizoenen reden ze samen, maar de nu 32-jarige coureur zocht zijn geluk bij een ander team. Bij Renault ging het minder goed. Ricciardo reed vrijwel altijd in het middenveld en een overstap naar McLaren duurde niet lang. Op een overwinning in Monza na was het seizoen van 2021 niet heel spectaculair. Ondertussen veroverde voormalig teamgenoot Verstappen de wereldtitel bij Red Bull. Heeft Ricciardo spijt van zijn keuzes? "Eerlijk gezegd, nee", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. Even moet hij nadenken wat te zeggen. "Waarom ik aarzelde, ik wil niet zeggen: 'nee', als een soort sneer of respectloosheid naar Red Bull, want ze hebben veel voor mij gedaan in mijn carrière. Ze hebben enorm veel mogelijk gemaakt, maar ja.. Ik was daar al vijf jaar en er kwam een moment waarbij het voelde dat ik iets nieuws moest aangaan."

Ricciardo weet niet of hij de titel had veroverd bij Red Bull

Drie jaar na het vertrek van Ricciardo lukte het Red Bull om het gevecht aan te gaan met Mercedes. Verstappen won de coureurstitel na een intense titelstrijd met Lewis Hamilton. Terugblikkend op dit gevecht heeft Ricciardo geen spijt dat hij niet is blijven plakken bij zijn voormalig werkgever en titelkandidaat van 2021. "Ze wonnen natuurlijk wel de coureurstitel in 2021, maar dan had ik eerst door 2019 en 2020 moeten komen om '21 te verrijden. Ik weet niet zeker of ik dan een betere versie van mezelf was geweest", moet hij toegeven. "Dus, als ik er nog steeds was geweest, dan zat ik misschien niet eens in de buurt van een titelgevecht. Dat weet je gewoon niet." Ricciardo is absoluut niet jaloers op Verstappen, die zichzelf nu regerend wereldkampioen mag noemen. "Ik had wat verandering nodig, daar kwamen wel wat moeilijkheden bij kijken", aldus de McLaren-coureur. "Maar eerlijk gezegd heb ik geen spijt van de veranderingen die ik heb doorstaan. Het is allemaal onderdeel van de sport en je leert veel over jezelf." "Ik heb echter geen gedachten als: 'wat was er dan gebeurd?' toen ik Max de titel zag winnen afgelopen jaar. Er zijn geen 'zielige ik' gevoelens. Ik ben blij voor ze dat ze weer terugkwamen naar de top. Als ik het niet kan zijn, dan ben ik gewoon in ieder geval blij voor ze."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"