© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Niet mijn bedoeling om Ocon te naaien"

14 sep. 2018 13:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Het is momenteel het meest besproken thema in de Formule 1: Esteban Ocon die buiten de Formule 1-boot dreigt te vallen, omdat een Renault-zitje hem ontglipte. Daniel Ricciardo gaat in dat verhaal niet geheel vrijuit, maar geeft aan dat het nooit zijn bedoeling was Ocon te schaden.

Het Renault-stoeltje dat ooit bestemd leek voor Esteban Ocon ging uiteindelijk tot verrassing van velen naar Daniel Ricciardo. Esteban Ocon zit nu met zijn handen in het haar, want verder lijkt niemand hem te willen hebben, zolang het Mercedes-etiket aan hem kleeft.

Daniel Ricciardo weet dat hij een belangrijke rol speelt in het verhaal door er met het tweede Renault-stoeltje in 2019 vandoor te gaan: "Het gevolg van mijn move is dat Esteban zich nu in een lastig parket bevindt. Het was echter nooit mijn bedoeling om hem opzettelijk te naaien", zo laat Ricciardo in gesprek met Autosport.com weten.

De suggestie dat het voor jonge rijders sowieso lastiger is geworden om in de Formule 1 te geraken en te blijven, wijst Daniel Ricciardo van de hand: "Volgens mij hebben we meer jonge rijders in de Formule 1 dan ooit. Ik ben met mijn 29 lentes een ouwe bok. "

"Hoewel ik snap dat geld en politiek anno 2018 een belangrijke rol spelen, geloof ik oprecht dat het overgrote deel van het Formule 1-veld in de sport actief is vanwege hun talent."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen