© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Nieuw contract Max Verstappen versterkt mijn positie'

27 okt. 2017 11:53 Ruud Dimmers 1 reacties
Daniel Ricciardo is niet bang dat zijn positie binnen Red Bull zal veranderen het komende seizoen nu Max Verstappen een nieuw contract heeft getekend. Mocht de Australiër ervoor kiezen om in gesprek te gaan met Mercedes en Ferrari dan heeft hij in ieder geval één concurrent minder.

Ricciardo ziet alleen maar voordelen aan nieuw contract voor Verstappen

In Mexico stond Ricciardo de media te woord. Daarbij werd hem gevraagd naar zijn toekomst en positie binnen het team van Red Bull. Gesuggereerd werd dat hij binnen Red Bull nu de nummer twee is, nadat Max Verstappen een contract tot eind 2020 tekende.

"Ik zie geen nadelen aan het nieuwe contract van Max voor mij. In tegenstelling, ik denk dat het mijn positie versterkt. Mochten Ferrari en Mercedes al geïnteresseerd zijn geweest in Verstappen dan is daar nu een concurrent minder."

"Red Bull heeft aangegeven dat ze ons graag als rijdersduo behouden. Het contract van Max zorgt ervoor dat ik nu alle tijd heb om een beslissing te nemen over mijn toekomst. Daarmee wacht ik tot volgend seizoen, ik wil eerst weten waar we staan. We moeten geduld hebben en dan de juiste beslissing nemen."

Bang om tweede rijder te worden binnen Red Bull is Ricciardo allerminst. Het risico bestaat dat het team zich gaat focussen op Max Verstappen. 

"Tot op heden is altijd alles eerlijk gegaan. Ik wil daar ook niet te lang bij stilstaan, want dan creëer je dingen in je hoofd die misschien niet kloppen."

"Voor het merk Red Bull zou het geweldig zijn om van Verstappen de jongste wereldkampioen te maken. Dat begrijp ik volledig, maar ik verwacht niet dat alle focus nu op Max komt te liggen. Het team wil graag een titel behalen en gaat niet op een paard wedden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen