© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo noemt Hamilton terechte wereldkampioen: "Volledig verdiend"

01 nov. 2018 16:45 René Oudman 1 reacties
Zelf kwam hij er dit jaar niet aan te pas: Daniel Ricciardo viel in acht van de negentien tot dusver gereden Grands Prix uit en kon dus onmogelijk een gooi naar de wereldtitel doen. Lewis Hamilton wist het kampioenschap wél in de wacht te slepen: de Mercedes-coureur besliste de strijd om de kroon afgelopen zondag.

De levenswijze van Hamilton is wel vaker onderwerp van gesprek. De Brit laat zich graag spotten met beroemdheden, is druk met zijn kledinglijn en houdt van een feestje. De bezigheden naast de baan weerhouden de 33-jarige Brit er echter niet van om op het circuit te presteren.

"Als coureur zal ik natuurlijk altijd roepen dat ik zelf de beste ben, en dat ik in gelijkwaardig materiaal kampioen zou zijn geweest, bla, bla", spreekt Ricciardo. "Maar: Lewis verdient respect voor wat hij heeft neergezet. Ondanks al zijn bezigheden is hij wederom wereldkampioen geworden. Dat vind ik ontzettend knap."

Het verschil zit 'm volgens Ricciardo in hele kleine dingen. "Sebastian Vettel had in het grootste gedeelte van het jaar de beste wagen, maar als je voor de titel vecht gaat het om de details. Juist in de kleine dingen blonk Lewis uit, hij had het allemaal voor elkaar als het er ook daadwerkelijk om ging. Dat heeft het kampioenschap van 2018 beslist."

In de beginfase van het seizoen leek Ricciardo aanspraak te kunnen maken op een topklassering in het WK. De goedlachse Australiër zegevierde in twee van de eerste zes Grands Prix en vond zich nadien terug op de derde plaats in het klassement. Sindsdien ging het de evrkeerde kant op voor Ricciardo, die in vier van de laatste zeven wedstrijden uitviel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen